Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Κω - Δείτε την ανακοίνωση

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Κω - Δείτε την ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Κω μετά το ρεπορτάζ του Kosnews24.gr (πατήστε εδώ)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική αρχή, μέσα στις μέρες της καραντίνας, και ενώ πριν από ένα χρόνο μας διαβεβαίωνε πως δεν υπήρχε περίπτωση οι υπηρεσίες του Δήμου Κω να ιδιωτικοποιηθούν και θα παρέμεινε ο Δημόσιος χαρακτήρας τους, συγκρότησε ομάδα διοίκησης έργου «για την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας ανάθεσης τμήματος των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας σε εξωτερικούς συνεργάτες», ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως με έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ.

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες προθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στεκόμαστε απέναντι σε αποφάσεις ή μεθοδεύσεις, που οδηγούν στην εκχώρηση-δώρο στους ιδιώτες των υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α., που στρέφονται κατά του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α που θα είναι σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοτών. Παρόμοιες προσπάθειες δημοτικών αρχών άλλων Δήμων για ιδιωτικοποιήσεις, έχουν αποτύχει!!

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους. Τους μεν εργαζόμενους γιατί αύριο θα χαθούν θέσεις εργασίας, τους δε δημότες γιατί αυτοί είναι που θα κληθούν να πληρώσουν τα κέρδη του εργολάβου και θα λαμβάνουν αμφιλεγόμενης ποιότητας υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους, μαζί με άλλους κλάδους του Δημοσίου, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του «μετώπου» κατά της πανδημίας, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Κω βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή τόσο στο Προσφυγικό –Μεταναστευτικό όσο και στο σεισμό που έπληξε το νησί μας. Οι εργαζόμενοι δε της Υπηρεσίας Καθαριότητας με φιλότιμο και αυταπάρνηση υπερβάλουν εαυτούς δουλεύοντας κάτω από δυσμενείς συνθήκες, με απαρχαιωμένο στην πλειοψηφία του στόλο οχημάτων, με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, χωρίς τις στοιχειώδεις ιατρικές εξετάσεις που είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να προσφέρει.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα:

  • Στην τροποποίηση και επικαιροποίηση του ΟΕΥ του Δήμου Κω, όπου να προβλέπονται αυξημένες νέες θέσεις και νέες ειδικότητες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των ανταποδοτικών υπηρεσιών και των κενών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Στη διαδικασία για προσλήψεις μονίμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ελλείψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας.
  • Στην ενίσχυση του στόλου με ικανό αριθμό σύγχρονων οχημάτων και μηχανημάτων.
  • Στη διεκδίκηση, με κοινό μας αγώνα, της άρσης απαγόρευσης προσλήψεων για όλους τους χώρους εργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δηλώνουμε, ότι:

Δεν θα περάσει έτσι η προσπάθεια αυτή. Θα κινητοποιηθούμε αγωνιστικά για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών και των συναδέλφων μας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό αυτό.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω

Παχωπός Ηρακλής   Πρόεδρος            Φρούντζας Σταύρος     Αντιπρόεδρος

Κασιώτη Διονυσία   Γραμματέας         Αλάβανος Εμμανουήλ ταμίας

Μανασής Δημήτρης   Μέλος                   Τσιμισίρης Νίκος   Μέλος

Τσουκαλά Πηνελόπη Μέλος

ADVERTORIALS