Όραμα + Δράση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω: Εμμένετε στην εν κρυπτώ λειτουργία

Όραμα + Δράση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω: Εμμένετε στην εν κρυπτώ λειτουργία

Επιστολή της παράταξης Όραμα + Δράση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Κως, 30 Οκτωβρίου 2020

Προς:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κω

Κύριε Καλούδη,

Σπεύσατε να απαξιώσετε την πρωτοβουλία 17 δημοτικών συμβούλων που αποτελούν αριθμητικά (17/33) την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και εκπροσωπούν τρεις διαφορετικές παρατάξεις τις οποίες τίμησε ο Κωακός λαός το 2019 με το 55% των ψήφων του.

Καταθέσαμε για εύλογους λόγους συγκεκριμένο αίτημα (20/10 -27749) που αφορά στη δια ζώσης συνεδρίαση με θέμα: «ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ».

Εδώ και μήνες αγνοείτε τις προτάσεις που σας καταθέσαμε, τα πολιτικά επιχειρήματα που θέσαμε. αρνηθήκατε την εισαγωγή θεμάτων μείζονος σημασίας, επιμένετε στη σύγκλιση των οργάνων με παράνομες διαδικασίες.

Για ακόμα μια φορά, αγνοήσατε το αίτημα που κατέθεσαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν μπήκατε στον κόπο ούτε να απαντήσετε όπως οφείλατε ως πρόεδρος του σώματος κατά την προσφιλή σας τακτική.

Με δική σας ευθύνη κωλυσιεργείτε όλα τα ζητήματα του δήμου καθώς όλα τα δημοτικά συμβούλια υλοποιούνται στην τρίτη πρόσκληση την ώρα που από κανένα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο δεν απουσιάζαμε αδικαιολόγητα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από το διάλογο, τον οποίο όχι μόνο αρνείστε αλλά και φοβάστε, είναι εφικτή μια κοινή απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων.

Το αίτημα είναι τόσο σαφές όσο και επιβεβλημένο καθώς ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου ευτελίζεται καθημερινά.

Εμμένετε με την πρακτική σας, σε μια περίοδο που οι πολίτες μας χρειάζονται, το δημοτικό συμβούλιο να «απουσιάζει» μη παράγοντας ουσιαστικό έργο. Θέλετε να καταργήσετε τα δημοτικά συμβούλια και την ενημέρωση του πολίτη.

Εμμένετε στην εν κρυπτώ λειτουργία. Δεν θα μας παρασύρετε. Υπερασπιζόμαστε το ρόλο του δημοτικού συμβούλου, τον δημοκρατικό διάλογο και έχουμε πρόταση όπως από το αίτημα μας προκύπτει.

Για ακόμα μια φορά επιχειρείτε με αλχημείες να μας αφαιρέσετε την δυνατότητα κατάθεσης συγκεκριμένης εισήγησης - αποτέλεσμα σύνθεσης, διαλόγου και ευθύνης.

Σας καλούμε για ύστατη φορά να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες. Σας ζητάμε το αυτονόητο όπως αυτό προκύπτει και από τις ΠΝΠ που επικαλείστε ως άλλοθι.

Για τη Δημοτική Παράταξη «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  1. Ιωάννα Ρούφα
  2. Καλλιόπη Κάννη
  3. Ιωάννης Φραγκούλης
  4. Ιωσήφ Σαΐτης
ADVERTORIALS