Διήμερη επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη σε Πάτμο και Κάλυμνο

Διήμερη επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη σε Πάτμο και Κάλυμνο
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Πάτμο και την Κάλυμνο.
 
Παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο βουλευτής επισκέφθηκε την Πάτμο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Λευτέρη Πέντε και τους αντιδημάρχους Νικήτα Τσαμπαλάκη και Λευτέρη Κοκώνη. Στη σύσκεψη τέθηκαν προβλήματα που αφορούν τον Δήμο Πάτμου, αλλά και θέματα του κέντρου υγείας Πάτμου και της Πατμιάδας Σχολής. Για όλα τα θέματα υπήρξε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους, υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον διοικητή της Β’ ΔΥΠΕ Χρήστο Ροιλό, τον υφυπουργό εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή. Αναφορικά με το κέντρο υγείας βασικό πρόβλημα είναι η τοποθέτηση μικροβιολόγου ιατρού. Έγινε γνωστό ότι σχετική προκήρυξη επέβη άγονη και ότι το υπουργείο θα προκηρύξει θέση διευθυντή. Μέχρι την εξεύρεση και τοποθέτησή του αναζητήθηκαν και άλλες λύσεις όπως η εκ περιτροπής μετάβαση ιατρών από άλλα νοσοκομεία αλλά και η χρήση της τηλεϊατρικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Αναφορικά με την Πατμιάδα ο γ.γ του υπουργείου, διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα εξαιρεθεί από τις διατάξεις του Ν Σ για την εκκλησιαστική εκπαίδευση σε σχέση με τον μικρότερο αριθμό μαθητών. Ωστόσο έγινε κοινά αποδεκτό ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι προσέλκυσης μαθητών ακόμα και από το εξωτερικό για μα στηριχθεί το ιστορικό αυτό σχολείο της Δωδεκανήσου που αριθμεί 307 χρόνια λειτουργίας . Επίσης τέθηκε στον βουλευτή και το πρόβλημα χρέωσης ΕΝΦΙΑ σε μόνιμους κατοίκους των Αρκιών, παρά την πρόσφατη κατάργησή του στο συγκεκριμένο νησί. Ο βουλευτής ζήτησε με τη σειρά του από τον υφυπουργό Οικονομικών Αποστόλη Βεσυρόπουλο να επιληφθεί του θέματος και μα δοθεί οριστική λύση. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου συνοδευόταν από την πρόεδρο της ΔΗ.Μ.ΤΟ Πάτμου της ΝΔ κ. Μαρουσώ Παραδείση σε όλες τις συναντήσεις, ενώ συναντήθηκε και με μέλη της ΔΗΜΤΟ Πάτμου της ΝΔ. Ο Βασίλης Υψηλάντης επισκέφθηκε και το μοναστήρι του Ευαγγελισμού όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του.
 
Στην Κάλυμνο, ανήμερα της εθνικής επετείου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και τον Έπαρχο κ. Μάνο Μουσελή όπως επίσης με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΟΝΕΔ Καλύμνου Γ. Σκάρο και Λ. Γκιννή, ενώ επισκέφθηκε στο πνευματικό κέντρο, την έκθεση για τον πετροπόλεμο. Τέλος πήγε στο εργαστήριο γλυπτικής, του διάσημου Καλύμνιου γλύπτη Σκεύου Κουτούζη
ADVERTORIALS