Ανοίγει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ”, για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

Ανοίγει  την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ”, για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Ανοίγει αύριο Τετάρτη η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ”, για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε σήμερα την Προκήρυξη της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», ύψους 30 εκ. €, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας

---------------------------------------------------------------------------

 

Ανοίγει αύριο Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13:00,  η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας, για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που προκάλεσε η πανδημία covid-19.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε σήμερα την προκήρυξη της δράσης “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο» 2014-2020” και συγκεκριμένα του Άξονα 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας» στον Θεματικό Στόχο «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης ανέρχεται 30.000.000 € και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2014-2020.

Στο πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επλήγησαν από την πανδημία. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000,00 € και μέγιστο τα 30.000,00€.

Τα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν, θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την εγκεκριμένη Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης (επισυνάπτεται) στην οποία περιγράφονται αναλυτικά, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των επενδυτικών προτάσεων, η διαδικασία αξιολόγησής τους, η ένταξή τους για χρηματοδότηση, ο τρόπος καταβολής των χρηματοδοτήσεων, η διαδικασία έλεγχου και παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, οι υποχρεώσεις των Δικαιούχων και οι λοιποί όροι.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Αναλυτική Πρόσκληση, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας Απόφασης.

Η ένταξη των σχεδίων θα γίνει με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr, ορίζεται στο διάστημα από 21/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 23/11/2020 και ώρα 15:00.

Η πρόσκληση της Δράσης θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pepna.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr και του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2281360819, αρμόδιο στέλεχος Αγγελική Παλαιολόγου και από την ΕΛΑΝΕΤ, στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2130166100-3, αρμόδιο στέλεχος Μαρία Πουρναρά.

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ώρες γραφείου 09:00 – 17:00).

Επισυνάπτεται η Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης

 

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS