Δήμαρχος Κω: Σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει, μέχρι σήμερα, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του νησιού μας

Δήμαρχος Κω: Σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει, μέχρι σήμερα, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας του νησιού μας

Ο Δήμαρχος Κω στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διαδικτυακής καμπάνιας προβολής της Κω (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) αναφέρθηκε, απατώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ε. Σταθοπούλου, και στα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές υγείας του νησιού μας καθώς και στη στελέχωσή τους.

Ο Δήμαρχος Κω τόνισε πως και στην προ COVID-19 εποχή αλλά και μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στην Κω, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κως, χωρίς όμως να γίνει σχεδόν τίποτα, σημειώνοντας μάλιστα πως άλλοι προορισμοί πολύ μικρότεροι σε έκταση, σε ανθρώπινο δυναμικό, σε αφίξεις κλπ έχουν το προνόμιο να διαθέτουν μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ στην Κω δεν έχουμε ούτε καν Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όταν μάλιστα αυτή προβλέπεται από το οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κω.

Όπως τόνισε ο κ. Νικηταράς θα σταθεί απέναντι, σε όσους έχουν τη θεσμική ευθύνη να πάρουν πρωτοβουλίες αλλά και στους Βουλευτές του νησιού, εάν το επόμενο χρονικό διάστημα δεν υπάρξουν εξελίξεις στον τομέα της υγείας του νησιού μας.

Σχετικά με τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στην Αθήνα σημείωσε πως απέναντι του είχε έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει και θέλει ο ίδιος να εμπλακεί γιατί η Κως δεν μπορεί να παραμένει σε αυτό το επίπεδο της υγειονομικής ανεπάρκειας.

Σχετικά με το νέο νοσοκομείο ο κ. Νικηταράς τόνισε πως είναι ένας φιλόδοξος στόχος, που θα πάρει χρόνο. Τα σημαντικότερα ζητήματα για το νέο Νοσοκομείο είναι η χρηματοδότηση αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του έτσι ώστε στη συνέχεια να παρθεί η πολιτική απόφαση για να εγερθεί το νέο νοσοκομείο.

ADVERTORIALS