Η δήλωση της Κικής Μακρή για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η δήλωση της Κικής Μακρή για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κω σας αποστέλλω την δήλωση της δημοτικής συμβουλου κ. Μακρή για το επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. 
 
Παρακαλούμε όπως δημοσιευθεί στα μέσα σας. 
 
κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, 
 
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης η της δια περιφοράς έχουν την έννοια της προστασίας από την πανδημία . Αυτό ήταν  τουλάχιστον  το επιχείρημα της κυβέρνησης .
 
Σας είχαμε ,ως Λαϊκή Συσπείρωση, τονίσει να μην γίνει η εφαρμογή αυτών των μέτρων λάστιχο όπως τελευταία γίνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα . 
 
Ως  δημοτική  αρχή σε δημόσιες δηλώσεις θέλετε να εμφανιστείτε υπερασπιστές της συνοχής και του διαλόγου . 
 
Ωστόσο ο τρόπος που επιλέγετε να πραγματοποιήσετε έναν δημόσιο διάλογο όπως αυτός της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς σας . 
 
Ανεξάρτητα της πολιτικής θέσης που μπορεί να έχει κάθε παράταξη για συμμετοχή η όχι στην συνεδρίαση , οφείλεται να παίρνεται υπόψη σας την διευκόλυνση και απρόσκοπτη συμμετοχή . 
 
Είναι η δεύτερη , αν δεν κάνω λάθος , πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου σε εργάσιμη ώρα και μέρα . 
Πολυ φοβουμαστε πως επιλέγετε τους τρόπους αυτούς όχι ως μετρο προστασίας από την εξάπλωση του COVID 19 , αλλά ως μετρο για να περάσουν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αρνητικες  για τα λαϊκά συμφέροντα κατευθύνσεις .
 
Αναφορικά με το θέμα της συνεδρίασης η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης παραμένει ξεκάθαρη. Αρνητική . Σε αντίθεση με αυτή της δημοτικής αρχής που όσα στρογγύλεματα και αν επιχειρήσει η για να δικαιολογήσει την ταύτιση της με την κυβερνητική πολιτική , δεν διαγραφει  το  αντιδραστικό χαρακτήρα και κατεύθυνση του νέου ΦΟΔΣΑ ΑΕ . 
 
Με εκτίμηση, 
Κ. Μακρη 
Δημοτική Σύμβουλος 
Λαϊκή Συσπείρωση