Η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. Ι. Καλλούδη στην Ι. Ρούφα για τα 70.000 τ.μ. του Ναυτικού Ομίλου

Η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. Ι. Καλλούδη στην Ι. Ρούφα για τα 70.000 τ.μ. του Ναυτικού Ομίλου

Η απαντητική επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την επιστολή της επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ» για τα 70 στρέμματα στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Κω.


Θέμα: Απάντηση στην υπ’αριθ. πρωτ. 22544/07-09-2020 επιστολή σας.

Κυρία Ρούφα,

   πραγματικά προκαλεί απορία ο λόγος για τον οποίο επανέρχεστε σε ένα καθαρά τυπικό ζήτημα, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη προσπάθεια του Δήμου μας και της τοπικής κοινωνίας, για τη διεκδίκηση της παραλίας των 70 στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου.

   Αντί να συστρατευτείτε και να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δυνάμεις των συμπατριωτών μας, που αγωνιούν αλλά ταυτόχρονα διεκδικούν, επιμένετε σε καθαρά γραφειοκρατικά θέματα που δεν αφορούν στην ουσία της υπόθεσης.

   Αν είχατε πράγματι ειλικρινή διάθεση να βοηθήσετε, ακόμα και να διαπιστώνατε κάποιο τυπικό λάθος, θα επικοινωνούσατε με την υπηρεσία για να διορθωθεί. Αντίθετα διακρίνω συνεχή προσπάθεια εκτροπής του ενδιαφέροντος από την ουσία της υπόθεσης.

   Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχετε στόχο να αποδυναμώσετε τη συλλογική προσπάθεια, Δήμου και δημοτών, να επανέλθει η παραλία του Ναυτικού Ομίλου στα χέρια της Κωακής κοινωνίας, ούτε να ενσπείρετε ψήγματα αμφιβολίας για το διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου μας.

Όσον αφορά στο τυπικό της υπόθεσης:

  1. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως γνωρίζετε, είναι άμεσα εκτελεστές γι΄αυτό και αναρτώνται πρώτα από όλα στον πίνακα του Δήμου.
  2. Οι αποφάσεις πολιτικού χαρακτήρα, διεκδικητικού εν προκειμένω, είναι αφ’ εαυτόν εκτελεστές.
  3. Όσον αφορά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρεστε, από τις 12/2/2020, σχετικά με την ανάκληση της υπ’αριθ. 475/2018 απόφασης Δ.Σ., πράγματι δεν αναρτήθηκε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» εκ παραδρομής της υπηρεσίας. Πρόκειται για παράλειψη, που δεν αλλάζει βέβαια οτιδήποτε ουσιαστικό στην όλη υπόθεση, που προήλθε από τη δίνη του κορονοϊού. Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης έφτασαν στο Δήμο μας στις 16/3/2020, οπότε μπορούσε η απόφαση να αναρτηθεί στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Σας θυμίζω όμως ότι εκείνη την περίοδο οι υπηρεσίες είχαν αποδυναμωθεί, αφού εξαιτίας των μέτρων μη διασποράς του κορονοϊού μεγάλο μέρος των εργαζομένων βρίσκονταν υποχρεωτικά σε άδεια ειδικού σκοπού. Ενδεικτικά, γνωρίζετε ότι τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου εξυπηρετούσε μία μόνο υπάλληλος, με τεράστιο όγκο γραφειοκρατικών διεκπεραιώσεων καθημερινά.

Όπως γνωρίζετε, η επιστροφή της παραλίας του Ναυτικού Ομίλου στους συνδημότες μας αποτελεί μείζον στόχο του Δήμου και του συνόλου της κοινωνίας μας.

Μπορεί η πανδημία να επιβράδυνε το σχεδιασμό μας, αλλά η μελέτη αξιοποίησης της περιοχής συντάσσεται και σύντομα θα την έχουμε στα χέρια μας.

Την έχει αναλάβει με Προγραμματική Σύμβαση το ΤΕΕ, δίχως αμοιβή, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτό τον μεγάλο στόχο πρέπει να συγκλίνουν, δίχως ανούσιες αντιθέσεις, όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας.

Σας καλώ να σταθείτε και εσείς αρωγός στην προσπάθεια.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Καλλούδης Μ. Ιωάννης

ADVERTORIALS