Δύναμη Αλλαγής προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω: «Προκαλείτε» το δημοκρατικό αίσθημα λειτουργίας του ΔΣ

Δύναμη Αλλαγής προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω: «Προκαλείτε» το δημοκρατικό αίσθημα λειτουργίας του ΔΣ

           

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΚΩΣ 2023 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ.            

             Προς: κ. Καλλούδη Ιωάννη

                    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω

                                         ΚΟΙΝ.: ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη μας έκπληξη και αγανάκτηση, παραλάβαμε την πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. με την δια περιφοράς διαδικασία, για σήμερα 21.08.20.

Έκπληξη γιατί είχαν προηγηθεί δύο (2) άγονες προσκλήσεις δια τηλεδιάσκεψης, στις οποίες δεν συμμετείχε ΚΑΜΙΑ παράταξη της μειοψηφίας, αφού επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις τέτοιου είδους, πράγμα που έπρεπε να σας προβληματίσει σοβαρά επιτέλους.

Αγανάκτηση γιατί ουσιαστικά «προκαλείτε» το δημοκρατικό αίσθημα λειτουργίας του ΔΣ. όχι μόνο των δημοτικών συμβούλων αλλά και του συνόλου των πολιτών της Κω, οδηγώντας στην τρίτη κατά σειράν συνεδρίαση με άλλο τρόπο, την δια περιφοράς, δηλαδή.

Γιατί άραγε;

Φοβάστε ότι ούτε οι δικοί σας σύμβουλοι δε θα συμμετείχαν και είπατε ας πάμε σε διαδικασία: Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσαμε.

Τόσο με επιστολές μας, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις μας, στο Δ.Σ. και στα ΜΜΕ τονίζαμε ότι δε μπορείτε να οδηγείτε σε απαξίωση το όργανο και σε καταπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία, καταστρατηγείτε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του Δ.Σ.

Την ίδια ώρα που:

  1. Η δημοτική αρχή της οποίας είστε μέλος δέχεται να συνεδριάζουν τα Δ.Σ. οργανισμών και επιχειρήσεων, σε σημαντικά μικρότερους χώρους, δια ζώσης. Εκεί άραγε δεν μεταδίδεται ο Κωρονοϊός;
  2. Τόσο εσείς όσο και σύσσωμη η δημοτική αρχή συνωστίζεται σε εκδηλώσεις για φωτογραφίσεις και χαιρετούρες. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;
  3. Καταφέρατε ακόμα και τον Υπουργό Υγείας να προκαλέσετε όταν στην συνάντηση μαζί του, μαζευτήκατε όλοι για φωτογραφίες, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Τα φλάς των φωτογράφων εμποδίζουν άραγε την μετάδοση του ιού;

Σας τονίζαμε σε επιστολή μας ότι το θέμα του τρόπου συνεδριάσεων « είναι βαθιά πολιτικό και αφορά την εξασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργία των θεσμών, που είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας πάντοτε, αλλά τώρα πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας, ζήτημα που έχει αναδειχθεί από πολλές πλευρές και σε εθνικό επίπεδο.»

Δείξατε ότι το κατανοήσατε, κάνοντας συνεδριάσεις δια ζώσης τις οποίες πάλι καταργήσατε.

Αν είναι δική σας προσωπική επιλογή, οφείλουμε να σας πούμε ότι έπρεπε στοιχειωδώς να συγκαλέσετε συνεδρίαση του Προεδρείου του Δ.Σ και να αποφασίσετε. Άλλωστε έχετε την πλειοψηφία.

Αν σας το επέβαλαν αυτοί που δεν αντέχουν την δημόσια κριτική ή έχουν αγοραφοβία, ίσως το κατανοήσουμε….

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια να καταγραφείτε ως ο χειρότερος μακράν πρόεδρος του οργάνου.

Κύριε πρόεδρε, σας επαναλαμβάνουμε: « δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιμένετε σε αυτή σας την στάση που τραυματίζει το κύρος του δημοτικού συμβουλίου, την κοινωνική συνοχή του τόπου μας και οδηγεί σε διάσπαση δυνάμεων την ώρα που η ενότητα είναι πιο αναγκαία από ποτέ.»

Κατόπι των ανωτέρω σας καλούμε να λειτουργήσετε επιτέλους ως πρόεδρος όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και να επανέλθετε σε συνεδριάσεις με φυσική παρουσία όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, δυνατότητα που δεν είχε καταργηθεί ούτε κατά την έξαρση της πανδημίας, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 10 παρ. 1 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55Α/11.03.2020).

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΩΣ 2023

  • Κυρίτσης Γιώργος
  • Γερασκλής Δαυίδ
  • Ζερβός Μανώλης
  • Κιάρης Μηνάς
  • Κρητικός Αντώνης
  • Μαραγκός Σεβαστιανός
  • Μουζουράκης Θεόφιλος
  • Παπαχρήστου Ευτέρπη
  • Παρισίδου Σμαραγδή

10) Πή Βασιλεία

11) Σιφάκης Ηλίας

12) Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης

ADVERTORIALS