Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ενημερωτικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Κω για την αποδοτική χρήση ενέργειας στα δημόσια κτίρια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ενημερωτικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Κω για την αποδοτική χρήση ενέργειας στα δημόσια κτίρια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ενημερωτικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Κω για την αποδοτική χρήση ενέργειας στα δημόσια κτίρια

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι δράσεις δημοσιότητας για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας (ΑΧΕ) στα δημόσια κτίρια που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Κω με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Το ενημερωτικό διήμερο, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Κω, άρχισε την Δευτέρα, ολοκληρώθηκε την Τρίτη και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης STRATENERGY με το οποίο γίνεται ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Αντιμάχειας και του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΕΥΑΚ και Διευθύνσεις του Δήμου στην Κω.

Η πράξη STRATENERGY χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 (Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικοί πόροι Ελλάδας και Κύπρου).

Την πρώτη μέρα που πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια συμμετείχαν κυρίως στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω.

Τη δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις των δράσεων του προγράμματος με τη συμμετοχή και διευθυντών σχολικών μονάδων του νησιού και στη συνέχεια ο υπεύθυνος του έργου από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του ΚΑΠΕ, κ. Κωσταντίνος Πατλιτζιάνας, με την αρμόδια Αντιδήμαρχο για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του Δήμου Κω, κα Γεωργία Κασσιώτη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Κω και ενημέρωσαν τον διοικητή, κ. Σταμάτιο Βασιλειάδη, για τη δυνατότητα ενσωμάτωσης των τεχνολογιών της ΑΧΕ στο κτίριο, για τις δράσεις του προγράμματος STRATENERGY και τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους.

Ο κ. Βασιλειάδης από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συζήτηση στο κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με στόχο να αξιοποιηθούν μελλοντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων ΑΧΕ σε δημόσιες υποδομές στo νησί της Κω.

Σημειώνεται ότι η στρατηγική Πράξη «STRATENERGY» στην οποία συμμετέχει δυναμικά ο Δήμος Κω εστιάζει στην εδραίωση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των πλέον αρμόδιων εθνικών δομών Ελλάδας - Κύπρου για τα συναφή θέματα με ορίζοντα το 2030, συμβάλλοντας στην προτυποποίηση του «πλαισίου σχεδιασμού εξοικονόμησης σε δημόσια κτίρια».

Στόχος των σεμιναρίων ήταν η ενημέρωση για τα αποτελέσματα του STRATENERGY και για το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης γενικότερα και πιο ειδικά για την πληροφοριακή εφαρμογή http://strat-energy.eu/ που περιλαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για τα θέματα αυτά, καθώς και δύο χρηστικά εργαλεία για μηχανικούς και αιρετούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους είναι επίσης διαθέσιμες και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.stratenergyproject.eu/

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS