Δήμος Λειψών: Εντυπωσιασμένη από τη μυθική γοητεία των Λειψών, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Δήμος Λειψών: Εντυπωσιασμένη από τη μυθική γοητεία των Λειψών, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ

Εθνική υπερηφάνεια, συγκινησιακή φόρτιση και τεράστια σημειολογία είναι οι έννοιες που περιγράφουν στο ελάχιστο την τιμητική επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους Λειψούς που έλαβε χώρα την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στους Λειψούς, ο Δήμαρχος του νησιού κ Φώτης Μάγγος μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Σε μία κίνηση υψηλής συμβολικής αξίας, η κυρία Σακελλαροπούλου συνάντησε τα 100 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία των Λειψών και πέρα των τύπων και πρωτοκόλλων αφιέρωσε χρόνο προκειμένου να μάθει για τη ζωή τους στο νησί, τα όνειρα και τους στόχους τους. Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο νησί της θεάς Καλυψούς, επισκέφτηκε το τοπικό οινοποιείο και το τυροκομείο, ενώ ενημερώθηκε για το καταφύγιο θαλάσσιας ζωής που δημιουργείται στο νησί.

Ενθουσιασμένη από τον τρόπο οργάνωσης του προορισμού και την άρτια φιλοξενία του Δήμου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ενθουσιασμένη και απέδωσε τα εύσημα στους κατοίκους, τη Δημοτική αρχή και τον ακριτικό τόπο γενικά, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα εμπόδια, κατορθώνουν όχι μόνο να κάνουν την Ελλάδα περήφανη αλλά να γίνονται πολλές φορές το παράδειγμα προς μίμηση, μέσα από πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η κυρία Σακελλαροπούλου, που ανακηρύχτηκε από τον Δήμαρχο Λειψών κ. Φώτη Μάγγο, Επίτιμη Δημότης Λειψών , ευχαρίστησε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τη τοπική κοινωνία, τον Δήμαρχο και όλους τους τοπικούς φορείς, μέσα από μία αντιφώνηση που συγκίνησε και καθήλωσε. Δεινός γνώστης της αρχαίας ιστορίας και μυθολογίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε γοητευμένη από το απαράμιλλο μυθικό φυσικό κάλλος των εξωτικών Λειψών που ταυτίζονται μυθολογικά με την Ωγυγία, το νησί της Θεάς Καλυψούς η οποία μάγεψε τον Οδυσσέα. Συνεχίζοντας, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως νέους Πολυμήχανους Οδυσσείς τους κατοίκους του νησιού που κατορθώνουν και διαπρέπουν σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, τον Τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή διατηρώντας όμως ταυτόχρονα ανέγγιχτη την φυσική ομορφιά και την αυθεντική φιλοξενία! Επικαλέστηκε μάλιστα στίχους από την 5η ραψωδία της Ομηρικής Οδύσσειας για να περιγράψει το μεγαλείο των Λειψών. "Κι ένας θεός αν έρχονταν εδώ / κοιτάζοντας αυτό της ομορφιάς το θαύμα, / θα γέμιζε αγαλλίαση η ψυχή του".

Στην προσφώνηση του για την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επίτιμου Δημότη, ο Δήμαρχος των Λειψών «εξήγησε» τους λόγους που συνδέουν άρρηκτα την εξοχότατη Πρόεδρο με τον ακριτικό αυτόν τόπο. Στο νησί με τις περισσότερες αναλογικά γεννήσεις που η κάθε Λειψωτίνα κάνει τη δική της υπέρβαση καθημερινά για να συντηρήσει την οικογένεια της, η Πρώτη Πολίτης της Χώρας με την δυναμικότητα και την ακτινοβολία που εκπέμπει ως προσωπικότητα, μητέρα και γυναίκα «ανήκει» δικαιωματικά σε αυτό τον τόπο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι ενός ακριτικού νησιού που παράλληλα παλεύουν και με τα κύματα που έφερε η νέα κρίση. Κάλεσε την Πολιτεία να σκύψει με ευλάβεια πάνω στα προβλήματα των ακριτικών περιοχών, ιδιαίτερα αυτών με ξεχωριστή εθνική σημασία, εφαρμόζοντας πολιτικές κινήτρων για να αυξηθεί ο τοπικός πληθυσμός σε συνθήκες ασφάλειας, οικονομικής και κοινωνικής ευρωστίας. Ο κ. Μάγγος δεν παρέλειψε να καυτηριάσει μικροπολιτικές και διπλωματικά παιχνίδια εις βάρος της ακριτικής Ελλάδας που καταλήγουν να επιβαρύνουν τις εθνικές θέσεις γιατί σε κάθε περίπτωση, οι Λειψοί όπως και όλα τα άλλα ακριτικά νησιά είναι το σύγχρονο αγέρωχο πρόσωπο της Ελλάδας. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Λειψών θεώρησε ευνοϊκή άλλα όχι τυχαία τη συγκυρία και τον συσχετισμό που η επίσκεψη της ΠτΔ ως Πρώτη Πολίτη της Χώρας σχεδόν συμπίπτει με τη επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού και το τουριστικό κάλεσμα των Λειψών, ενός προορισμού που προσφέρει στον ταξιδιώτη όσα του έλειψαν!

ADVERTORIALS