Όραμα + Δράση: Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τολμήσει τα αυτονόητα

Όραμα + Δράση: Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τολμήσει τα αυτονόητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Ο κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπος της υφιστάμενης κρίσης λόγω του κορωνοϊού δεν έχει προηγούμενο και δεν μπορεί να συγκριθεί με παλαιότερα παραδείγματα.

Τα τελευταία 10 χρόνια η χώρα μας αλλά και το νησί μας συγκεκριμένα έχουν περάσει μέσα από έναν κυκεώνα δυσκολιών και προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε με σθένος, αντοχές και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ζήσαμε την οικονομική κατάρρευση-χρεοκοπία της χώρας μας και τα ληστρικά μνημόνια που τη συνόδευσαν, βιώσαμε το 2016 τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης του 2015, μείναμε όρθιοι, με τη βοήθεια του Θεού, από τον σεισμό του 2017, αντεπεξήλθαμε με υψηλό επαγγελματισμό και πίστη στις δυνάμεις του τόπου στην χρεοκοπία του ThomasCook το 2019 και ετοιμαζόμασταν για μία καλή τουριστική σεζόν λίγο πριν χτυπήσει ο COVID-19.

Και εδώ αγαπητοί/ες συνδημότες/ισσες έγκειται η ειδοποιός διαφορά η ένταση και η έκταση της οποίας δεν έχει ακόμα χαρτογραφηθεί.

Όλες οι παραπάνω δυσκολίες που περάσαμε έχουν έναν κοινό παρονομαστή που τις διαφοροποιεί από την σημερινή κατάσταση. Σε καμία από τις ανωτέρω δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε δεν χρειάστηκε να σταματήσει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Μπορεί να είχαμε λιγότερα αλλά δουλεύαμε, προχωρούσαμε, σχεδιάζαμε, πληρώναμε τους ληστρικούς φόρους και τις αυξήσεις ανάλγητων δημοτικών αρχών.

Τώρα που δεν μπορούμε να δουλέψουμε προφανώς όχι από επιλογή, τώρα θέλουμε το κράτος και το Δήμο μας στο πλευρό μας. Όχι με ημίμετρα και μεσοβέζικες λύσεις αλλά με γενναίες αποφάσεις για να μπορέσουμε πάλι εμείς να είμαστε δυνατοί και να σύρουμε το κάρο όταν θα έρθει η ώρα.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καταθέσαμε ένα πλέγμα τέτοιων γενναίων αποφάσεων με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της στήριξης όλων όσων πλήττονται από την κρίση.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος και το βάθος που έχει αυτή η πρωτοφανής συγκυρία επιλέγει να οχυρωθεί πίσω από νομικίστικα και οικονομίστικα τερτίπια για να μην πάρει αποφάσεις και να μην διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από αυτά που θεσμοθετεί η Κυβέρνηση.

Αν φοβάστε δήθεν, αγαπητοί φίλοι, για τον προϋπολογισμό του Δήμου ή των νομικών του προσώπων δεν έχετε παρά να κόψετε τους μισθούς σας!!!

Δεν μπορείτε να αρνείστε την απαλλαγή όλων από τα τροφεία των παιδικών σταθμών αλλά εσείς να πληρώνεστε κανονικά!!!

Δεν μπορείτε να αρνείστε την απαλοιφή τουλάχιστον για τα επόμενα δύο δίμηνα του ειδικού τέλους στο νερό αλλά εσείς να πληρώνεστε κανονικά!!!

Δεν μπορείτε να αρνείστε την επιστροφή των «κλεμμένων» ανταποδοτικών τελών της δημαρχίας Κυρίτση, να ψηφίζετε και να νομιμοποιείτε την πολιτική του και τώρα να σφυρίζετε αδιάφορα!!!

Δεν μπορείτε να λέτε ότι κάνετε τα πάντα για το νησί αλλά τον οικίσκο στο νοσοκομείο για τον κορωνοϊό να τον αγοράζουν σύλλογοι και πολίτες!!!

Δεν μπορείτε να αγνοείτε τον πρωτογενή τομέα, τους εποχικά εργαζόμενους που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, τα νοικοκυριά που υποφέρουν, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λύγισαν…

Αγαπητοί συνάδελφοι της δημοτικής αρχής θεωρείστε τη κριτική μας σκληρή.

Βγάλτε όσα δελτία τύπου και φωτογραφίες θέλετε.

Μην μείνετε όμως στο δέντρο. Δείτε το δάσος.

Η Κωακή κοινωνία χρειάζεται δυναμική και αποφασιστική στήριξη… αυτό σας λέμε, αυτό φωνάζουμε, αυτό διεκδικούμε, αυτό καταθέσαμε με το φάσμα των προτάσεων μας!!!

Τολμήστε τα αυτονόητα!!!

Τολμήστε και θα είμαστε δίπλα σας για την Κω που μας Ενώνει!!!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

ADVERTORIALS