Ενημέρωση ΚΚΕ για τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω

Ενημέρωση ΚΚΕ για τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση ΚΚΕ για τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχο Δήμου Κω κ. Καμπουράκη Σταμάτη πραγματοποίησε, εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, η γραμματέας της ΤΕ Κ. Μακρή.

Ο κ. Καμπουράκης ενημέρωσε για τις αποφάσεις και τις δράσεις που υλοποιούνται τις τελευταίες μέρες και επικεντρώνονται σε ψεκασμούς στους εξωτερικούς δημόσιους χώρους όπως Νοσοκομείο, στάσεις λεωφορείων, σούπερ μάρκετ και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων.

Από την ενημέρωση συμπεραίνεται πως οι δράσεις αναπτύσσονται με μειωμένο προσωπικό που δοκιμάζεται η αντοχή του και με στόλο και υλικά που δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊου. Η έλλειψη σχεδιασμού δεν είναι σημερινή και συνεχίζεται στη λογική «κόστους-οφέλους» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι λεγόμενες δαπάνες είναι ελάχιστες, ενώ η «εμπλοκή» διαφορετικών διοικητικών δομών Περιφέρειας και Δήμου δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα.

Η γραμματέας της ΤΕ, εξέφρασε την ανησυχία του κόμματος για τα ανεπαρκή μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας που παίρνονται από την κυβέρνηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση του Νοσοκομείου Κω, όσο και τη συνειδητή υποβάθμιση και απογύμνωση των δημοτικών υπηρεσιών από προσωπικό, με αποτέλεσμα σήμερα να επικαλείται η ατομική ευθύνη, και όχι η κρατική παρέμβαση, για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, οι δυνάμεις του Κόμματος στο νησί παρεμβαίνουν προκειμένου η κυβέρνηση, ο Δήμος και η Περιφέρεια να πάρουν τώρα άμεσα μέτρα για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και να προστατευθεί ο πληθυσμός, ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας.

Κως 24 Μαρτίου 2020

Η Τ.Ε Βορ. Συγκ/τος Δωδ/σου του ΚΚΕ

ADVERTORIALS