Η εκδήλωση του Σύριζα στην Κω- "Δεξιά παρένθεση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" - "Εναλλακτική προοδευτική δύναμη ο Σύριζα"

Η εκδήλωση του Σύριζα στην Κω- "Δεξιά παρένθεση η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" - "Εναλλακτική προοδευτική δύναμη ο Σύριζα"

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου, στην Κω (Λαογραφικό Μουσείο Κω, Χάνι) με θέμα : «Οι νέες προκλήσεις. Η αριστερά σε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες». Ομιλητές ήταν η βουλευτής  του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και το μέλος της ΚΕ Νάσος Ηλιόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Δωδεκανήσου  του ΣΥΡΙΖΑ  Νεκτάριος Σαντορινιός. Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Κω ο Σωτήρης Μπουζιώτας. 

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου του Σύριζα Ηλίας Καματερός και Δημήτρης Γάκης.

Οι ομιλητές τόνισαν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ελπίδα αφού είναι το κόμμα που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση  ότι ενώ προεκλογικά  έσπειρε μισαλλοδοξία και ψέματα όσον αφορά στο προσφυγικό τώρα αποδεικνύονται όπως είπαν ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα. Φέρνοντας ως παράδειγμα το hot spot της Κω, το οποίο αν και λειτουργεί απο το 2016, σύμφωνα με τους ομιλούντες τώρα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη δομή έχει δημιουργηθεί μια χαοτική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα τόνισαν ότι η κατάσταση στο hot spot στην Κω, είναι τραγική, όπου γύρω στις 5000 άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ όπως σημείωσαν όταν παρέδωσαν την διακυβέρνηση της χώρας οι ίδιοι είχαν αφήσει 2000 άτομα στο συγκεκριμένο hot spot.

Υπογράμμισαν ότι ο Σύριζα είναι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία κλειστών δομών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφού έτσι μετατρέπει τα νησιά σε απέραντες φυλακές κατατρεγμένων ανθρώπων, παραβιάζοντας βασικές διατάξεις του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου όπως είπαν, ενώ τόνισαν ότι οι ίδιοι είχαν σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και ισομερούς κατανομής τους στην ενδοχώρα.

Επαίνεσαν τη θέση του δημάρχου Κω, την οποία είχαν την ευκαιρία να ακούσουν κατά την επίσκεψή τους στο δημαρχείο, στο συγκεκριμένο θέμα αναγνωρίζοντας στη δημοτική αρχή του νησιού αντιληπτική ικανότητα, αφού όπως είπαν η Κως έχει μια δημοτική αρχή που αντιλαμβάνεται.  

Ο  Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου στην Κω κατηγορώντας την κυβέρνηση  ότι  αγνόησε όλες τις ενέργειες που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ  αφού όπως υπογράμμισε,  τώρα λένε ότι ξεκινάνε από μηδενική βάση.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ότι έχουν υποτιμήσει το μεταφορικό ισοδύναμο εν συνόλω και ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την λογική του μεταφορικού ισοδύναμου.

Κατά τους ομιλητές στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τη μάχη όχι περιμένοντας ως ώριμο φρούτο να πέσει η δεξιά,  η δεξιά παρένθεση, όπως χαρακτηρίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,  αλλά δίνουν τη μάχη για να έχουν ζωντανή την ελπίδα να εφαρμοστεί  μια άλλη εναλλακτική προοδευτική πολιτική διακυβέρνησης της χώρας.

Όπως υπογραμμίστηκε η εκδήλωση έγινε στο κάλεσμα όλων των προοδευτικών δυνάμεων της αριστεράς μαζί και των σοσιαλιστικών δυνάμεων που επέστρεψαν πίσω στις βασικές τους αξίες μετά και από αυτοκριτική, με στόχο την ανασυγκρότηση του κόμματος και τη μετάδοση του μηνύματος ότι όλοι οι αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι μπορούν να προχωρήσουν σε μια μεγάλη κοινή προσπάθεια. 

ADVERTORIALS