Επιστολή της Βάσως Πη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω - ''Να καταδικάσετε δημοσίως τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου ''

Επιστολή της Βάσως Πη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω - ''Να καταδικάσετε δημοσίως τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου ''

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου της Δύναμης Αλλαγής, Βάσως Πη, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20ης Δεκεμβρίου.


Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Δεκεμβρίου, διαδραματίστηκαν γεγονότα που προσβάλουν το δημόσιο αίσθημα και υποβαθμίζουν το ρόλο του οργάνου.

Εσείς προσωπικά, δεν καταφέρατε να τηρήσετε ούτε τα προσχήματα, με αποτέλεσμα να φανείτε για ακόμη μία φορά ανεπαρκής στον ρόλο σας.                                                                                                                                  

Ως απλός θεατής, παρακολουθούσατε Δήμαρχο, αντιδημάρχους, αλλά και δημοτικούς συμβούλους να απευθύνονται με αμετροέπεια, αλαζονεία, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και χυδαίους υπαινιγμούς, προς το πρόσωπο του πρώην Δημάρχου κ. Γιώργου Κυρίτση, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης μας.

Δεν ενοχληθήκατε από τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, αντιθέτως πράξατε τα πάντα ώστε να επαναληφθούν οι ίδιοι χαρακτηρισμοί κατ΄ επανάληψιν!

Αποκορύφωμα δε της αδυναμίας σας να τηρηθεί ο κανονισμός, υπήρξε η στιγμή που ενώ αναγκαστήκατε να μου δώσατε το λόγο, προχωρήσατε αμέσως σε διακοπή της συνεδρίασης και όταν επανήλθαμε στην αίθουσα, εντελώς πραξικοπηματικά μου τον αφαιρέσατε προχωρώντας στην συζήτηση του επόμενου θέματος!

Με αυτόν τον τρόπο αν δεν το έχετε ακόμη αντιληφθεί, στερήσατε το δικαίωμα της   τοποθέτησης σε μία παράταξη την οποία έχει ψηφίσει το 40% περίπου των Κώων πολιτών.                                                                                                                                                

Κύριε Καλούδη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, οφείλει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ευπρεπούς συμπεριφοράς, να αντιμετωπίζει ισότιμα και χωρίς διακρίσεις οποιουδήποτε είδους όλα τα μέλη του Δ.Σ.                                                                                                

Εσείς μη τηρώντας έστω και στοιχειωδώς τον κανονισμό του Δημοτικού συμβουλίου, με μία άνευ προηγουμένου απόφαση σας, κατά την διάρκεια της διαδικασίας των ενημερώσεων από παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους, ΔΕΝ επιτρέψατε στην Δύναμη Αλλαγής να κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος της!

Σε όλη δε την διάρκεια αυτής της συνεδρίασης -παρωδίας, αρνηθήκατε προκλητικά να μου επιτρέψετε να μιλήσω ακόμη και επί προσωπικού όπως προβλέπεται, ώστε να εκφράσω την άποψη μου, ακόμα και μετά από την χυδαία φραστική επίθεση με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο μου, από τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Σταμάτη Πη, η οποία σε τίποτα δεν διαφέρει από την συκοφαντική δυσφήμιση ή ακόμη και την σωματική βία.

Η προσωπική και η οικογενειακή ιστορία του καθενός μας, που μας συνοδεύει σε όλη την διάρκεια της ζωής μας, είναι γνωστή σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες αυτού το νησιού.

Προσωπικά έχω κάθε λόγο να είμαι περήφανη για την δική μου, αλλά και κάθε λόγο να μην επιτρέπω σε «Νενέκους» να με βρίζουν και μάλιστα στο χώρο του Δημοτικού Συμβούλιου , στο ανώτατο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο του τόπου.

Είναι λυπηρό που ούτε εσείς ως πρόεδρος , αλλά ούτε και οι γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι, δεν τον διακόψατε αμέσως, απαιτώντας του να ανακαλέσει, αντιθέτως γυναίκα αντιδήμαρχος τον δικαιολόγησε φωνασκώντας και συμμετέχοντας στην φραστική επίθεση.

Το γεγονός αυτό σημάδεψε οριστικά την θητεία σας ως πρόεδρο, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της παράταξης μας αφού δεν τον εγκαλέσατε στην τάξη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση μας από την συνεδρίαση, γεγονός που προκάλεσε «ικανοποίηση και ανακούφιση» στην παράταξη σας.

Αντιθέτως μετά την αποχώρηση μας, του δώσατε και πάλι τον λόγο να ψελλίσει τις δικαιολογίες του και αυτήν την φορά ερήμην μου, πρακτική που ακλουθήσατε και εσείς προσωπικά.

Έστω και με καθυστέρηση, ζητώ σήμερα να τοποθετηθούν δημόσια όλες οι γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξάρτητα σε ποιαν παράταξη ανήκουν.

Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που μόλις στην προηγούμενη συνεδρίαση του, συγκρότησε την Επιτροπή Ισότητας, είναι τουλάχιστον θλιβερό να μην συζητηθεί το θέμα.

Είναι λυπηρό που ο χώρος παραγωγής πολιτικής, αλλά και πολιτικού πολιτισμού έχει εκχυδαϊστεί οδηγώντας στην  κατάπτωση του θεσμού.

Δυστυχώς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, αυτό που βιώσαμε καταδεικνύει ότι ο θεσμός αυτός τείνει να ευτελιστεί, με τη συμμετοχή σας και αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους πολίτες.

Τέτοια φαινόμενα μόνο  θλίψη και απογοήτευση προκαλούν και πρέπει να τα αντιμετωπίζετε εν τη γενέσει τους χωρίς ίχνος ανοχής, γιατί καλύπτοντας πολιτικά τέτοιες συμπεριφορές, γίνεστε ηθικοί αυτουργοί και συνάμα δέκτες της χυδαιότητας και του σεξισμού στον πολιτικό βίο.

Άλλωστε τα σεξιστικά σχόλια εναντίον γυναικών δείχνουν έλλειψη πολιτισμού, όταν δε είναι σε βάρος γυναικών που συμμετέχουν στον δημόσιο βίο έχουν μόνο στόχο την υποβάθμισή τους.

Η Κως αξίζει να πάει μπροστά και εμείς είμαστε και θα είμαστε εδώ!                                            

Σε όσους έχουν μάθει να αγωνίζονται για τον τόπο τους, η λέξη λιποταξία δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο τους.

Για κάποιους βέβαια είναι επιλογή να λιποτακτούν όταν χάνουν και τα παραδείγματα υπάρχουν!

Σας  καλώ λοιπόν σήμερα, να καταδικάσετε δημοσίως τα όσα συνέβησαν και να προσπαθήσετε εφεξής να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να φανείτε στοιχειωδώς αντάξιος του θεσμικού σας ρόλου, ρόλο που κόσμησαν οι προηγούμενοι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καλώ να αναγνώσετε στη σημερινή συνεδρίαση την επιστολή αυτή, αλλά πάνω απ’ όλα σα καλώ μην επιτρέψετε ξανά, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, καμία προσβλητική συμπεριφορά προς τις γυναίκες που συμμετέχουν με την ψήφο των πολιτών της Κω στον κορυφαίο Δημοκρατικό θεσμό του Δήμου μας.                                                                                       

Είναι ζήτημα πολιτικού πολιτισμού.                                                                              

Βασιλεία Πη 

Δημοτική Σύμβουλος Κω

Με την παράταξη της Δύναμης Αλλαγής.

ADVERTORIALS