Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Κω, σχετικά με τη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην χώρα μας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Κω, σχετικά με τη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην χώρα μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΩ

Η Επιτροπή Ειρήνης Κω, με αφορμή τις τελευταίες πολύ σοβαρές και επικίνδυνες εξελίξεις, συμπορεύεται με τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλη την Ελλάδα, στον αγώνα ενάντια στην νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην χώρα μας . Με πρωτοβουλία της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργατικών σωματειών και φορέων, στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας μας και με αυτή τη συμφωνία στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Συζητήθηκαν οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει η ανανέωση επ’ αόριστον, της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια για δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Κάρπαθο, τη στρατιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αλλά και για την επέκταση της βάσης της Σούδας και την ύπαρξη πυρηνικών στον Άραξο, που μετατρέπουν την περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και το λαό της περιοχής σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Οι εκπρόσωποι των φορέων μετέφεραν τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των εργαζομένων, συνταξιούχων, γυναικών, για τις εξελίξεις αυτές, την ανάγκη σύνδεσης των προβλημάτων στη δουλειά, των αναγκών στην υγεία την παιδεία με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας αλλά εξυπηρετούν το στρατιωτικό εμπόριο, εδραιώνουν τη Νατοϊκή κυριαρχία και οδηγούν το λαό σε ένα θανατηφόρο ιστό, καθόλου απίθανης, γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης.

Οι φορείς σχεδιάζουν πλατύ άνοιγμα και ουσιαστική ενημέρωση του λαού της Κω, με πρώτο σταθμό, ενημερωτική εκδήλωση και προβολή αντιπολεμικής ταινίας την Κυριακή 13 Οκτώβρη στις 18:30, στο Εργατικό Κέντρο, με συμμετοχή των σωματείων και φορέων.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τον λαό της Κω να υπογράψει ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις στο σύνδεσμο:https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/.

Η Επιτροπή

7/10/19

                                                                                                                      

ADVERTORIALS