Συνάντηση του δημάρχου Κω με τον Γιαν Μπέργκε Πόουλεν, για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

Συνάντηση του δημάρχου Κω με τον Γιαν Μπέργκε Πόουλεν,  για ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράσεις ανάπτυξης και προβολής του αθλητικού τουρισμού, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της χειμερινής και εαρινής περιόδου, συζήτησε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σε συνάντησή του με τον εισηγητή – εκπαιδευτή προπονητών της FIFA κ. Γιαν Μπέργκε Πόουλεν, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ. Μάριο Πλούμπη, παρουσία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού Σέβης Βλάχου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης σεμιναρίων προπονητών της FIFA στην Κω και τουρνουά ποδοσφαίρου, από τη Δανία σε πρώτη φάση και στη συνέχεια από άλλες χώρες, όπως επίσης και η δυνατότητα φιλοξενίας ποδοσφαιρικών ομάδων για προπόνηση.

Η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε υπέρ της Κω βασίζεται στο ότι το νησί μας είναι η πατρίδα του πατέρα της ιατρικής Ιπποκράτη. Η ιπποκρατική φιλοσοφία για την ιατρική επιστήμη, την υγεία –ευεξία-άσκηση-διατροφή- πρόληψη και τον αθλητισμό, είναι επίκαιρη περισσότερο τώρα παρά ποτέ, στο σύγχρονο καθιστικό και υπερκαταναλωτικό δυτικό τρόπο ζωής.

Η Κως, ως ασφαλής τουριστικός προορισμός, διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα. Σύγχρονες και ασφαλείς πύλες εισόδου (λιμάνι- αεροδρόμιο), τακτική ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση με τα γύρω νησιά, την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως και απευθείας πτήσεις τσάρτερ με το εξωτερικό.

Συγκεντρώνει σημαντικά θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη τέτοιων δράσεων, όπως είναι οι υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες, οι άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη και τα χωριά, αίθουσες σεμιναρίων και συνεδριάσεων, αστική και υπεραστική συγκοινωνία, ήπιο κλίμα και ιστορικά μνημεία, με κορυφαία το Ασκληπιείο και τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, καθώς και ένα πλούσιο καλεντάρι πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που μπορούν να προσφέρουν ευχάριστη και ποιοτική διέξοδο στη διαμονή των φιλοξενουμένων μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS