Δ. Σαράντης για την πύλη Σέγκεν στο λιμάνι της Κω: Η ευθύνη μη καλής λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω

Δ. Σαράντης για την πύλη Σέγκεν στο λιμάνι της Κω: Η ευθύνη μη καλής λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω

Μετά από καταγγελίες που λαμβάνουμε καθημερινά στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου από επιβάτες, τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες της αγοράς για την καθυστέρηση στην είσοδο - έξοδο από την πύλη Σέγκεν στο λιμάνι πίσω από την ΔΕΗ από και προς Τουρκία, θέλω να αναφέρω ότι η ευθύνη μη καλής λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω διότι υπάρχει καθυστέρηση της αγοράς των οικίσκων ώστε να στελεχωθεί με περισσότερους αστυνομικούς για τον διαβατηριακό έλεγχο καθώς και να τοποθετηθούν τα νέα μηχανήματα αφής ελέγχου διαβατηρίων . Αξίζει να σημειωθεί η υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται από τους αστυνομικούς, το Λιμενικό, το τελωνείο και των εργαζομένων (security) και λιμενεργατών για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Δυστυχώς έχει επέλθει το μισό του καλοκαιριού με αποτέλεσμα καθημερινά στην πύλη εισόδου να γίνεται το αδιαχώρητο, να συμβαίνουν τραγικές καταστάσεις ( με μωρά παιδιά να κλαίνε) και λιποθυμικά επεισόδια όπως και επιβάτες να χάνουν ανταποκρίσεις πλοίων για άλλα νησιά και ενώ το λιμενικό ταμείο εισπράττει από τους επιβάτες από Κω προς Αλικαρνασσό και Αλικαρνασσό προς Κω λιμενικό τέλος το οποίο δυστυχώς δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και το μόνο αποτέλεσμα αυτών είναι να γίνεται κακή διαφήμιση του νησιού μας αλλά και της Ελλάδος .

Επειδή λοιπόν καθώς φαίνεται ο Πρόεδρος κύριος Κυρίτσης Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος κύριος Κοκκαλάκης Γεώργιος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω μετά από 5 χρόνια δεν έχουν καταλάβει ορθά τι σημαίνει ανάπτυξη της οικονομίας και του τουριστικού προϊόντος , τους καταθέτω στατιστικά στοιχεία καθώς χρήζουν προς διερεύνηση και μελέτη , που σε κάθε περίπτωση εάν δεν μπορούν να βρουν λύσεις το Επιμελητήριο είναι στην διάθεση τους για κάθε είδους βοήθεια ώστε να βρεθούν λύσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και να σταματήσει η δυσφήμιση του νησιού της Κω και της Ελλάδος .

Από την Αλικαρνασσό προς Κω επιχειρούν 5 τουρκικές εταιρείες και από την Κω προς Αλικαρνασσό 3 ελληνικές εταιρείες.

Η έξοδος των επιβατών από την Τουρκία στο λιμάνι της Κω γίνεται από 3 πύλες εξόδου και συγκεκριμένα:

  • Από Τουργκούτρεϊς για Κω καθημερινά έχουμε 3 πλοία
  • Από Αλικαρνασσό παλαιό λιμάνι για Κω καθημερινά έχουμε 3 πλοία
  • Από Αλικαρνασσό νέο λιμάνι για Κω καθημερινά έχουμε 2 πλοία

Σύνολο 8 πλοία.

Η έξοδος των επιβατών από την Κω στο λιμάνι της Αλικαρνασσού γίνεται από 1 πύλη εξόδου και συγκεκριμένα:

  • Από Κω για Αλικαρνασσό καθημερινά έχουμε 3 πλοία.

Σύνολο 3 πλοία.

Με αποτέλεσμα στο λιμάνι της Κω να επικρατεί το αδιαχώρητο με συνολικά 11 πλοία από και προς Τουρκία.

Παρακάτω σας παραθέτω τα στοιχεία των αφίξεων και αναχωρήσεων από και προς Τουρκία του έτους 2018 από 01/01/2018 έως 30/06/2018

ice_screenshot_20190717-153023.png


Και του έτους 2019 από 01/01/2019 έως 30/06/2019Συνολικός όγκος επιβατών από και προς Τουρκία για το πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι 146.270 .

Και του έτους 2019 από 01/01/2019 έως 30/06/2019

 

ice_screenshot_20190717-153009.png


 
Συνολικός όγκος επιβατών από και προς Τουρκία για το πρώτο εξάμηνο του 2019 είναι 159.477 .

Στατιστικά φαίνεται ότι ο συνολικός όγκος επιβατών από και προς Τουρκία όπως προκύπτει από τα στοιχεία έχουμε αύξηση της τάξεως +9% .

Η έξοδος των ελληνικών δρομολογημένων πλοίων προς την Αλικαρνασσό συγκριτικά με το 2018 έχει μείωση της τάξεως -30% .

Η είσοδος των τουρκικών δρομολογημένων πλοίων από την Αλικαρνασσό και Τουργκουτρεϊς στο λιμάνι της Κω συγκριτικά με το 2018 έχει αύξηση της τάξεως +36% .

Επίσης συμπληρωματικά να αναφέρω κατά το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου συγκριτικά με το 2018 η αύξηση εισόδου από Αλικαρνασσό και Τουργκουτρεϊς στην Κω κυμαίνεται περίπου στην τάξη του + 27% .

 

Προέδρος Τουριστικού Τμήματος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Σαράντης Δημήτρης

saranths.jpg


ADVERTORIALS