Στη Λέρο ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία Αντώνης Γιαννικουρής. ΦΩΤΟ

Στη Λέρο ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία Αντώνης Γιαννικουρής. ΦΩΤΟ

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Τη Λέρο επισκέφτηκε ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία Αντώνης Γιαννικουρής στο πλαίσιο περιοδειών που πραγματοποίησε στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο κύριος Αντώνης Γιαννικουρής κατά τη διάρκεια παραμονής του στο νησί συνομίλησε με τους πολίτες, κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσουν μέσω της ψήψου τους, ώστε να γίνει η φωνή τους στο Κοινοβούλιο. Αναφέρθηκε με έμφαση στις σημαντικές δυνατότητες που διαθέτει το νησί προκειμένου να αναδειχθεί σε μοναδικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού. Εστίασε στα αρχιτεκτονικά τοπία εξαιρετικού ενδιαφέροντος, στα πολιτιστικά αξιοθέατα, και στο βυθό με πάνω από δέκα ναυάγια, η αξιοποίηση των οποίων θα αποτελέσει το εφαλτήριο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο υπ. Βουλευτής αναφέρθηκε στα προβλήματα του τομέα της υγείας και στην υποστελέχωση των δομών της, στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση, στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που εντείνεται το χειμώνα αλλά και στις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού με τη λειτουργία hot spot στο νησί και τον αρνητικό αντίκτυπο προς την ασφάλεια και την οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

Όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν προτεραιότητά του την επόμενη μέρα των εκλογών, εφόσον οι συμπατριώτες Δωδεκανήσιοι τον εμπιστευτούν την 7η Ιουλίου.

Manolis Xatziantoniou desk