H πολιτική συγκέντρωση των ΚΟΒ ΚΚΕ Κω & Ηρακλειδών στο ΧΑΝΙ. ΦΩΤΟ

H πολιτική συγκέντρωση των ΚΟΒ ΚΚΕ Κω & Ηρακλειδών στο ΧΑΝΙ. ΦΩΤΟ

Οργανώσεις Βάση ΚΚΕ Κω & Ηρακλειδών Κω

Δελτίο Τύπου

Μια από τις μαζικότερες πολιτικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ της Κω την Κυριακή 23 Ιούνη, μεταφέροντας το κλίμα ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας μελών και οπαδών να δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις την μάχη των εκλογών στις 7 Ιούλη φτάνοντας το μήνυμα του κόμματος “ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ,Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ,Η ΕΛΠΙΔΑ” σε κάθε εργαζόμενο/η, νέο/α,βιοπαλαιστή ,νησιώτη. Εκτός από τον κεντρικό ομιλητή ,ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου:

Δέσποινα Γουρλά,η οποία τόνισε την ανάγκη η ψήφος της νέας γενιάς να είναι κόκκινη, ψήφος ελπίδας και προοπτικής, κόντρα στην καλλιέργεια της αποχής και της απάθειας, που βοηθάνε το σύστημα και δεν αποτελούν πράξεις αντίδρασης σε αυτό.

Στέλιος Κριαράς, ο οποίος, προέβαλε την ανάγκη να γίνει κριτήριο ψήφου η καθημερινότητα του λαού του νησιού, οι μεγάλες ελλείψεις στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, που αφήνονται στην μοίρα τους καθώς δεν αποτελούν πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Κική Μακρή, η οποία αναδεικνύοντας την σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ στο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων , κάλεσε τους εργαζόμενους του νησιού να εμπιστευθούν τους κομμουνιστές, που βρίσκονται σταθερά πλάι τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, στην οργάνωση της αντίστασης απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που όλα τα υπόλοιπα κόμματα δεσμεύονται να συνεχίσουν σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ,τόνισε την ανάγκη να προσέλθει ο λαός στην κάλπη, έχοντας στο νου του την επόμενη μέρα, καθώς η αντιλαϊκή πολιτική είναι προαποφασισμένη, βρίσκεται στις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρίσκεται στα προγράμματα των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ανακοίνωσαν αυτές τις μέρες.

Αναφέρθηκε στο ζητούμενο των εκλογών που είναι: πόσο θα δυναμώσει το ΚΚΕ, η δύναμη δηλαδή που θα σταθεί απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει, θα μπορεί να αποτρέπει τα χειρότερα, να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και να καταθέτει προτάσεις που θα ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα της χώρας. Για να μπορεί να κινητοποιεί το λαό, να μπαίνει μπροστάρης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, με βάση τις σύγχρονές ανάγκες του λαού.

Κάλεσε τους νησιώτες της περιοχής να μην παγιδευτούν σε κόμματα που μπορεί να συστήνονται ως «νέα», έχουν όμως τις ίδιες παλιές ιδέες και πολιτικές, που δοκιμάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν ως συγκυβέρνηση , ψήφισαν μέτρα και νόμους, για να διαλυθούν αμέσως μετά και να μεταπηδήσουν σε άλλα κόμματα. Ανέδειξε την ανάγκη αποφασιστικής απομόνωσης της εγκληματικής νεοναζιστικής Χ.Α., της δυνατότητας να πεταχτεί εκτός Βουλής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, μέσα στο πλαίσιο των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών. Τονίζοντας τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που κρατάνε τη χώρα δεμένη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την ειρήνη και την ευημερία των λαών, αλλά αντίθετα τους εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι εδώ και καιρό.

Γι΄ αυτό στις 7 Ιούλη ισχυρό ΚΚΕ. Η δύναμη του λαού για την επόμενη μέρα.

Οι υποψήφιοι βουλευτές ,τα μέλη του κόμματος με τους οπαδούς και συνεργαζόμενους συνεχίζουν την πλούσια δραστηριότητα τους με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά του Β. Συγκ/τος Δωδ/σου.

Οι ΚΟΒ ΚΚΕ Κω & Ηρακλειδών  

25/6/2019

ADVERTORIALS