Γεωργία Κασσιώτη: Προοπτική και ελπίδα για την αγορά της Κω Χρηματοδοτείται το open mall

Γεωργία Κασσιώτη: Προοπτική και ελπίδα για την αγορά της Κω Χρηματοδοτείται το open mall

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προοπτική και ελπίδα για την αγορά της Κω

Χρηματοδοτείται το open mall

 

1.788.117 € ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για τη στήριξη της αγοράς της Κω με τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου.

Πρόκειται για έργα και δράσεις που αναδεικνύουν το εμπορικό κέντρο της Κω, λειτουργικά και αισθητικά, με ωφελούμενους το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων, τους δημότες και τους επισκέπτες.

Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε τουριστικές περιοχές που διαθέτουν σημαντικά πολιτιστικά αγαθά, όπως είναι το ιστορικό – εμπορικό κέντρο της Κω.

Οι επισκέπτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σύγχρονο περιβάλλον με την αναμόρφωση των δημόσιων χώρων και τη χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Αυτό που πλέον αποκτά ιδιαίτερη σημασία είναι να μη χαθεί χρόνος στην υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος κάτι που θα επιτευχθεί με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων του Δήμου, του Εμπορικού Συλλόγου Κω και της πολιτείας.

Ως νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Θεοδόση Νικηταρά δείχνοντας σεβασμό στα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος ενισχύοντας τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου μας αφού αυτές αποτελούν βασικό πυλώνα της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Συνολικά 59 κέντρα θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό 100% και θα υλοποιηθούν από σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων.

Κάθε σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διατίθενται επίσης 1.340.940,19€ για την Σύρο και 1.614.777,75 για την Ρόδο.

 

Γεωργία Κασσιώτη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ισχυρή Κω

ADVERTORIALS