Με μεγάλη συμμετοχή το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί της Κω

Με μεγάλη συμμετοχή το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί της Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη συμμέτοχη για ακόμα μια χρόνια πραγματοποιήθηκε το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στο νησί της Κω. Μαθητές όλων των ηλικιών γέμισαν το γήπεδο στην παιδική χαρά «Πασσανικολάκη» και πήραν μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ .

Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια των φίλων της ΚΝΕ που συνέβαλλαν και αυτοί με τις δυνάμεις τους στην επιτυχία του φεστιβάλ.

Οι μαθητές συζήτησαν με τα μέλη της ΚΝΕ για τη ζωή τους στο νησί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειες τους αλλά και ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση. Μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τη συμμέτοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου, τα εμπόδια που τους έβαλαν μερίδα καθηγητών και διευθυντών αλλά και πως αυτός ο νομός έχει επηρεάσει αρνητικά τη ζωή τους. Τέλος, ευχαρίστησαν τα μέλη της ΚΝΕ για τη διοργάνωση του τουρνουά και ζήτησαν σύντομα να επαναληφθεί

Χαιρετισμό στους μαθητές απεύθυνε η Κική Μακρή υποψήφια δήμαρχος Κω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» όπου μεταξύ άλλων σημείωσε,

«Εκατοντάδες νέοι αυτή τη στιγμή στο νησί ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σε μια σειρά αθλήματα. Και αντί ο δήμος να τους στηρίξει, να δημιουργήσει κατάλληλους χώρους, να αναβαθμίσει τους υπάρχοντες, να δείξει δηλαδή στην πράξη ότι θέλει μια νεολαία υγιή, μακριά από εξαρτήσεις και δηλητήρια, την αφήνει στην τύχη της, σε εγκαταστάσεις που ρημάζουν και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της νεολαίας του νησιού.

Αυτή η πολιτική, στην οποία όλοι συμφωνούν, βλέπει τα πάντα με βάση το χρήμα, με βάση το κέρδος. Τους αρκεί να δημιουργήσουν μια λαμπερή βιτρίνα για να έρχονται περισσότεροι τουρίστες κάθε χρόνο, μεγαλώνοντας τα κέρδη των ξενοδόχων, και δεν τους καίγεται καρφί για τις δικές μας ανάγκες, τις δικές μας ζωές!

Οι μαθητές πρέπει να κρίνουν με βάση τα καθημερινά τους προβλήματα, με βάση αυτά που ζουν στο σχολείο και στο σπίτι τους. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Στις ερχόμενες εκλογές όσοι ψηφίζετε μη χαραμίσετε την ψήφο σας δεξιά και αριστερά. Η πρώτη σας ψήφος να είναι κόκκινη, αγωνιστική και με το κεφάλι ψηλά.

Να ψηφίσετε τη Λαϊκή συσπείρωση και το ΚΚΕ.»

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής το οποίο ενθουσίασε τους μικρότερους φίλους μας όπως επίσης και έκθεση για την Ε.Ε.

Οργάνωση Βάσης Κω της ΚΝΕ

17/5/19

Manolis Xatziantoniou desk