Ναι στο debate από την ''Ισχυρή Κως'' αλλά με προϋποθέσεις

Ναι στο debate από την ''Ισχυρή Κως'' αλλά με προϋποθέσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                              

Παρά τις διακηρύξεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής για δημόσιο διάλογο κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος ακόμη δεν μας έχει σταλεί πρόσκληση για συνεδρίαση του διαπαραταξιακού οργάνου που θα λάβει αποφάσεις.

Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο απερχόμενος δήμαρχος δεν πιστεύει και φοβάται τον διάλογο. Τον επικαλείται προσχηματικά, μόνο όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο. Για αυτό εισπράττει την αδιαφορία και την αποστροφή των πολιτών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με πανηγυρικό τρόπο στους έξι «παράλληλους μονόλογους» το προηγούμενο διάστημα. Η κοινωνία γύρισε την πλάτη, υποψιασμένη για τις πραγματικές προθέσεις του. Όταν είχε την ευκαιρία να το πράξει δεν το έκανε, νιώθοντας «ασφαλής» και «σίγουρος».

Αξίζει λοιπόν να θυμηθούν οι συνδημότες μας πως ο επικεφαλής της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου απαξίωνε την έννοια και την αξία του διαλόγου με τον πιο προσβλητικό τρόπο για τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Όταν, μεταξύ άλλων, στις 23-10-2016 σε δελτίο τύπου της παράταξης του ανέφερε τότε ο ίδιος: «Με την κ. Ρούφα και τα υπολείμματα του Οράματος δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση. Το Όραμα έχασε τις εκλογές, η βλακεία όμως είναι αήττητη».

Αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο. Αλαζονεία, εκδικητικότητα, ειρωνεία, ακραίες λεκτικές προσβολές, ύφος «αυτοκράτορα».

Σήμερα, διαισθανόμενος την ετυμηγορία των δημοτών και την ήττα που έρχεται, νιώθει να φεύγει η γη από τα πόδια του. Μάταια επιχειρεί να φορέσει ξανά το προσωπείο του «συναινετικού». Οι συνδημότες μας τον έμαθαν καλά και έχουν ήδη αποφασίσει.

Η «Ισχυρή Κως» είπε εξαρχής ΝΑΙ στον πραγματικό διάλογο. ΟΧΙ στον σκηνοθετημένο και προσχεδιασμένο «παράλληλο μονόλογο». Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η παράταξη μας συνομιλούμε καθημερινά με όλους, με τους πολίτες και τους φορείς.

Όσον αφορά στην «τηλεμαχία», ή άλλως «debate», όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες στην Κω, σχεδόν θεσμοθετημένα κατά την επίσημη προεκλογική περίοδο, είναι σαφές ότι μας βρίσκει σύμφωνους.

Δεν εμπιστευόμαστε, δεν αναγνωρίζουμε και δεν νομιμοποιούμε όμως την απερχόμενη Πρόεδρο του ΔΗΡΑΣ που έχει καταδικαστεί για τις πράξεις της, για δόλο και σκοπιμότητα, σε βάρος των εργαζομένων. Μια Πρόεδρο καταδικασμένη και στη συνείδηση των Κώων πολιτών ως το εκτελεστικό όργανο της καταστροφικής πολιτικής του απερχόμενου δημάρχου στην περιουσία του Κωακού λαού. Στο Δημοτικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό Κω, με ιστορική πορεία 30 ετών.

Για να συμμετάσχουμε σε διάλογο στο ΔΗΡΑΣ πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Για αυτό απαιτούμε:

  1. Την άμεση παραίτηση της Προέδρου του ΔΗΡΑΣ.
  2. Την δημόσια δέσμευση του απερχόμενου Δημάρχου, της Προέδρου και του Δ.Σ. του ΔΗ.ΡΑ.Σ. ότι θα καταβάλουν οι ίδιοι το ποσό των 50 χιλ. ευρώ από τόκους για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου.
  3. Την άμεση εξόφληση μισθών και χρωστούμενων στους εργαζόμενους.

Απαιτούμε ο ΔΗΡΑΣ να περάσει άμεσα σε διαπαραταξιακό έλεγχο (εκπομπές και δελτία ειδήσεων) κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως ορίζει το καταστατικό του.

Σε αντίθετη περίπτωση είναι σαφές ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις δημοκρατικού διαλόγου μέσω του ΔΗΡΑΣ.

Η «Ισχυρή Κως» από την πρώτη στιγμή επικοινωνεί το πρόγραμμά της και συζητά με τους συνδημότες μας από τη μια έως την άλλη άκρη του νησιού. Βρίσκεται καθημερινά σε διάλογο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς είναι ανοιχτός σε δημόσιο διάλογο σε κάθε νόμιμο Μέσο Ενημέρωσης που λειτουργεί στην περιοχή μας.

Στην περίπτωση λοιπόν που η απερχόμενη δημοτική αρχή αρνηθεί να ικανοποιήσει τους όρους που τίθενται για το ΔΗΡΑΣ προτείνουμε το debate να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο νόμιμο Μέσο Ενημέρωσης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών.

ADVERTORIALS