Όραμα + Δράση: Οι πολίτες της Κω απαιτούν το λιμάνι που αξίζουν

Όραμα + Δράση: Οι πολίτες της Κω απαιτούν το λιμάνι που αξίζουν

Οι πολίτες της Κω απαιτούν το λιμάνι που αξίζουν


Δύο χρόνια μετά το σεισμό του 2017 και η Κως του ενός εκατομμυρίου τουριστών το χρόνο, η Κως του πολιτισμού και της ιστορίας, η Κως του Ιπποκράτη, εξακολουθεί να έχει ένα λιμάνι που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Είναι γνωστό ότι οι εγκαταστάσεις έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα, πέραν των κινδύνων που εγκυμονούν για την ασφάλεια των πολιτών, να υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν, είτε με κάποιο ημερόπλοιο, είτε με το πλοίο της γραμμής.

Και παρά τους κινδύνους, παρά την δυσφήμιση που μια τέτοια εικόνα κάνει στον τόπο μας, ουδείς ασχολείται. Όταν η μία εκ των δύο πυλών εισόδου στο νησί είναι κυριολεκτικά χίλια κομμάτια, η δημοτική αρχή ασχολείται με προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις.

Ένας από τους 3 πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα της Παράταξής μας, είναι αυτός της διεκδίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή, θα προτάξουμε την επισκευή του λιμανιού ως θέμα άμεσης προτεραιότητας, διερευνώντας τρόπους συνεργασίας, τόσο με την Περιφέρεια, όσο και με την Κυβέρνηση.

Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την αναβάθμιση του συνόλου των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού και θα προχωρήσουμε στην διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής πλωτής ιχθυόσκαλας στην πόλη της Κω.

Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους της εφαρμογής των δύο εν εξελίξει μελετών για τα λιμάνια Κεφάλου και Καρδάμαινας, καθώς και τη δημιουργία τουλάχιστον δύο θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στη σκάλα του πολεμικού και την επέκταση προς τη σκάλα του υφιστάμενου λιμένα για να δημιουργηθεί μία επιπλέον θέση και ένα νέο εσωτερικό λιμάνι.

Γιατί εμείς δεν θα μείνουμε στις αρμοδιότητες που δεν έχει ο Δήμος, αλλά θα σταθούμε σε όλα όσα αξίζουν οι πολίτες αυτού του νησιού.

Γραφείο Τύπου

ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ

ADVERTORIALS