Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Κρεμλής στην Κω - Βλέπει καθαρή νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Κρεμλής στην Κω - Βλέπει καθαρή νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος - Σταύρος Κρεμλής.

Τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή προλόγησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Κω της ΝΔ Χόνδρος  Κώστας ο οποίος σημείωσε ότι ο κ. Κρεμλής έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στα Δωδεκάνησα και στην χώρα.

Ο κ. Κρεμλής ανέφερε πως στόχος του εάν εκλεγεί είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας νησιωτικής πολιτικής για τα νησιά της Μεσογείου, να αξιοποιήσει την κυκλική οικονομία και την πράσινη επιχειρηματικότητα.

 Επισήμανε τα σημαντικότερα προβλήματα της Κω αυτή την περίοδο, τα οποία είναι το μεταναστευτικό - προσφυγικό, η ενδεχόμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ( το μεταφορικό ισοδύναμο όπως σχολίασε δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα) και φυσικά τα μεγάλα προβλήματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός που έπληξε την Κω πριν 2 χρόνια.

Ο κ. Κρεμλής δήλωσε πως η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα οδηγήσει και σε εθνικές εκλογές τον Ιούνιο και τότε μαζί με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θα έχουν εκλεγεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα μπορέσουν να εφαρμόσουν μια πολιτική η οποία θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προανέφερε. Μάλιστα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής από τη Ρόδο τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει τίποτα για αυτά τα σημαντικά θέματα καθώς έχει χάσει τα διαπραγματευτικά του όπλα απέναντι στους Ευρωπαίους.

Όσον αφορά στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι  υπάρχουν πάρα πολλά ελλείμματα τα οποία οδηγούν στον ευρωσκεπτικισμό, ότι υπάρχουν ατελείς μορφές ολοκλήρωσης που δημιουργούν προσδοκίες στους πολίτες αλλά δεν έχουν δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτό, ενώ συνέχισε λέγοντας πως μετά το BREXIT θα πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει σε μια νέα διακυβέρνηση για να αποκτήσει η Ένωση μια νέα συνθήκη για το μέλλον της Ευρώπης και ένα νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, το οποίο χρειαζόμαστε.


Το Βιογαφικό του κ. Γιώργου – Σταύρου Κρεμλή

Μεγάλωσα στη Ρόδο, όπου αποφοίτησα από το ιστορικό Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Σήμερα είμαι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθώ θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Παράλληλα, είμαι Πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) και ως νομικός είμαι μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1981 διετέλεσα, μεταξύ άλλων, Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της Ε.Ε., Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντή της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής».

Την περίοδο 1991-1993 ήμουν Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Γενικός Γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Έχω διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω γράψει βιβλία στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Mε αυτά τα εφόδια εκτιμώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις αυτής της κομβικής και κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα μας και την Ευρώπη.

ice_screenshot_20190424-153303.png

ADVERTORIALS