Η Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω

Η Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή η παρουσίαση του βασικού κορμού του ψηφοδελτίου για τις εκλογές στις 26 Μαϊου για το Δήμο Κω ,καθώς και το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ,επαρχεία Κω-Νισύρου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα τοπικά ΜΜΕ δεν κάλυψε την παρουσίαση, ενώ είχαν έγκαιρα ενημερωθεί.

Η φωτογράφιση που σας κοινοποιείται ,έγινε από μέλη της Λ.Σ !

Συνημμένα η ομιλία από την επικεφαλής Υπ. Δήμαρχο Κω ,Κική Μακρή.

Φίλες &φίλοι,

Συντρόφισσες & σύντροφοι,

Πλησιάζουμε στην τελική ημερομηνία της 26ης Μάη που ο λαός της Κω, μπορεί να αξιοποιήσει για να στείλει ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την χαμοζωή που τον ανάγκασαν να ζει .

Σε αυτές τις λίγες μέρες που μας απομένουν να δώσουμε λοιπόν όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία αυτής της μάχης. Μάχη που δεν την δίνουμε για να τελειώσει στις 26 ,αλλά να μας βρει περισσότερους και αποφασιστικότερους κυρίως για την συνέχειά της .

Γιατί όσοι περισσότεροι οι ψήφοι για την Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, όσοι περισσότεροι οι ψήφοι για τις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ τόσο δυναμώνει η φωνή μας ,τόσο καλύτερα οργανώνεται η αντεπίθεση μας.

Οι συζητήσεις που κάνουμε με αφορμή τις εκλογές δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο την αγωνία για την καθημερινότητα, για το μέλλον των παιδιών,για τις συνθήκες δουλειάς.

Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και ανασφάλεια.

Ο κόσμος αναζητά απαντήσεις και λύσεις στα ζητήματα που τον απασχολούν

Απο τα πιο μικρά όπως το φως στον δρόμο, τον κάδο , την λακκούβα μέχρι τα πιο μεγάλα για τις υποδομές του νησιού,το περιβάλλον, το νερό, την δουλειά, την ανεργία.

Εμείς όλοι υποψήφιοι,συναγωνιστές, μέλη του κόμματος ή όχι , μπορούμε να απευθυνθούμε σε όλους αυτούς και να τους καλέσουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα να μας εμπιστευτούν. Οχι γιατί υποσχόμαστε ότι εμείς μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα . Αλλά γιατί εμείς πιστεύουμε στην δυναμική που θα έχουν τα πράγματα αν όλοι μαζί ,συλλογικά ,μαζικά κινητοποιηθούμε,δραστηριοποιηθούμε .Να συναντηθούμε και να συμπορευτούμε σε συνεργασίες και συμμαχίες που δημιουργούνται σε ειλικρινής και γερές βάσεις οι οποίες γεννιούνται στον αγώνα για το μεροκάματο, την σύνταξη, την υγεία ,την παιδεία, το σχολειό, για την ειρήνη και την φιλία των λαών, για την ζωή με δικαιώματα !

Με βεβαιότητα δηλώνουμε ότι η ελπιδοφόρα αυτή προοπτική μόνο στα ψηφοδέλτια και τους στόχους των ψηφοδελτίων της ΛΣ σε δήμο και περιφέρεια μπορεί κάποιος να βρεί.

Μόνο στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ευρωβουλή

Μακριά από μας οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας αυταπατών και ψεύτικων διλημμάτων.

Κάτι που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ,είτε εμφανίζονται με διαφορετικές ταμπέλες και ονόματα ,το χουν ψωμοτύρι

Ο λόγος είναι προφανής

Όλες οι υπόλοιπες δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις ,που ξαναλέμε και στήριξη κομμάτων έχουν όλου του τόξου και πολιτική αναφορά, στήριξαν τις μεταλλάξεις του αντιδραστικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία και την δομή της τοπική διοίκησης.

Ξέρουμε καλά που κινούμαστε. Ξέρουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι στηρίζουν ένα δήμο μηχανισμό επιβολής ανταποδοτικών τελών και τοπικής φορολόγησης ,ιμάντας μεταφοράς και εφαρμογής όλων των οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης .

Μάλιστα προκειμένου να κρυφτούν από τις ευθύνες τους μας τα σερβίρουν σε περιτύλιγμα. Μιλούν για αυτονομία,ισχυρό ταμείο και νησί,ανάπτυξη ,ισονομία, κοινωνία διαλόγου και άλλα τέτοια ωραία .

Οι προτάσεις και τα προγράμματα που έχουν συνεχίζουν στην ίδια ρότα στήριξης του τουριστικού κεφαλαίου που συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα . Στήριξη και ανάπτυξη που από το αποτέλεσμα φαίνεται ποιον ωφέλησε και ποιον ζημίωσε.

Τεράστιες μονάδες που εκμεταλλεύονται χωρίς όρια την φυσική ομορφιά και περιβάλλον του τόπου ,που εκμεταλλεύονται σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού, που συμπιέζουν και αφανίζουν τους μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Σε αυτό το πλαίσιο ότι σχεδιάζεται είναι έργα μόνο στη λογική κόστους - οφέλους και της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν και θα είναι λαϊκή αντιπολίτευση είτε διοικήσουμε το δήμο είτε είμαστε στη μειοψηφία. Θα αντισταθεί στην περαιτέρω μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους προς την Τοπική Διοίκηση, θα παλέψει μαζί με το λαό ώστε να καθυστερήσουν αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, θα προσπαθήσει να συσπειρώσει στη βάση της διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν διεκδικούμε να γίνουμε καλύτεροι managers για τα μεγαλο-επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο νησί μας.

Ρόλο που διεκδικούν οι άλλες παρατάξεις και υλοποιούν όταν μιλούν για υπηρεσίες του δήμου που όμως μπορεί να παρέχονται μόνο όταν πληρώνεις,για δομές που δεν υπάρχουν ή υπολειτουργούν αφού τα δημοσιονομικά πλαίσια τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα προϋποθέτουν υποστελεχωμένες δομές, για να κατευθύνονται έργα στους ιδιώτες τα οποία χρησοπληρώνει ο δημότης.

Οι όποιες υποδομές υπόσχονται να συντηρήσουν,να σχεδιάσουν ή ακόμα και να δημιουργήσουν είναι αυτές που πληρούν τα αναπτυξιακά κριτήρια που εξυπηρετούν το κέρδος των επιχειρηματιών.

Γι’ αυτό και δεν έχουν πρόβλημα όταν εκχωρούνται αρμοδιότητες Υγείας και Παιδείας που θα πρέπε να είναι ενιαίοι δημόσιοι και δωρεάν.. Απεναντίας το επιδιώκουν με τον όρο να μπορούν να επιβάλλουν ανταποδοτικότητα ή φορολόγηση ,δηλαδή να διαχειριστούν δημόσιο χρήμα για να παρέχουν ένα βασικό πακέτο , ανάλογα με την βιωσιμότητα του κάθε “επιχειρηματικού” τους εγχειρήματος .

Η εικόνα που δίνεται από τους ισολογισμούς-απολογισμούς είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Πάνω από το 50% των εσόδων του δήμου προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη και φόρους ! Για αυτά τα πλεονάσματα περηφανεύονται.

Φίλες& φίλοι,

Συντρόφισσες & σύντροφοι,

Την τελευταία 5ετία όπως είχαμε προειδοποιήσει η καθημερινότητα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών ,των αγροτών ,των γυναικών και νέων άλλαξε. Έγινε βασανιστική. Όσο και αν θέλουν να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα τα προβλήματα οξύνθηκαν .

Ποιος δεν βλέπει το πρόβλημα της μετακίνησης στο οδικό δίκτυο.; Κύριοι άξονες, παράπλευροι δρόμοι, αγροτικοί οδοί είναι σκοτεινοί, με λακκούβες μα κυρίως χωρίς συχνή,φτηνή και όλο τον χρόνο συγκοινωνία από την πόλη προς όλα τα χωριά και αντίστροφα. Απαράδεκτη κατάσταση για ένα οδικό δίκτυο που το καλοκαίρι χρησιμοποιείται από χιλιάδες εκατοντάδες ατόμων σε Ι.Χ ή επαγγελματικά οχήματα. Απόρροια αυτού και το πρόβλημα στάθμευσης.

Ποιός δεν βλέπει την ελλιπή καθαριότητα; Τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους; Το πρόβλημα με την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμάτων .Ποιός δεν αγανακτεί με την εξέλιξη στον ΧΥΤΑ; Με την παράδοση των ακτών μας στην μεγάλη ξενοδοχεία και την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες που είναι ελεύθερες ;

Ποιος δεν βλέπει την κοροϊδία και την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με την διαχείριση του νερού; Όλοι τους με το λαϊκίστικο επιχείρημα της δημιουργίας θέσεων εργασίας , συμφωνούν στις επεκτάσεις των ξενοδοχείων χωρίς να εξασφαλίζουν ή τουλάχιστον να προβληματίζονται για την επάρκεια του νερού και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.

Ολα αυτά τα χρόνια γυρνούν αλλού το βλέμμα όταν η Λ.Σ προτείνει στην σύνταξη τεχνικών δράσεων έργα αντιπυρικά-αντισεισμικά-αντιπλημμυρικά.

Και όσο βέβαια δεν βάζουν φρένο στο πλαίσιο που λέει τα πάντα πουλιούνται και η γη αλλάζει χρήση φαινόμενα πλημμυρών,πυρκαγιών και σεισμού θα έχουν ακόμη και τραγικά αποτελέσματα όπως αυτό του σεισμού το 2017.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουν να παρουσιάσουν όλοι τους, ως το απάνεμο λιμάνι που θα προστατεύονται οι λαοί της , δεν αποζημιώνει τις ζημιές του σεισμού με χρήματα που αφαίρεσε από μας μέσα από την βαριά φορολόγηση.

Φίλες και φίλοι

Η Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση, είναι μέρος του κράτους. Και μαζί με μηχανισμούς της ΕΕ, δρουν ενιαία και εχθρικά, απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του.

Αυτό ακριβώς προσπάθησαν να κρύψουν με τα περίς «αποκεντρωσης και δημοκρατίας» περι λαϊκής συμμετοχής και ελέγχου από τα κάτω» «στη βάση της εγγύτητας» των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης

Ετσι προσπάθησαν να «χρυσώσουν το χάπι», των αντιλαϊκών επιλογών, να ενσωματώσουν λαϊκές δυνάμεις.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, οι διαφόρων ειδών συμπράξεις τους με επιχειρηματίες, οι δημοτικές επιχειρήσεις, τα διαδημοτικά δίκτυα, εξοπλίστηκαν, για να στηρίζουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, σε συνδυασμό με τους αντιλαϊκούς ευρωενωσιακούς και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς.

Εχουν πιο ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, συμβάλλοντας στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων

Αυτή είναι η κόκκινη κλωστή που δένει τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , με τον «Κλεισθένη Ι» του ΣΥΡΙΖΑ , με μια νέα «μεταρρύθμιση».

Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις, που έγιναν και εξελίσσονται στην Τοπική Διοίκηση, ούτε έφεραν, ούτε ποτέ θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού

Δεν αναιρούν τις περιφερειακές ανισομετρίες , τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια

Καμιά φιλολαϊκή περιφερειακή ή τοπική πολιτική , δεν μπορεί να υπάρξει, όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Γιαυτό στην Κω του 3ου ή 4ου τουριστικού προορισμού είναι τρανταχτή η ανυπαρξία σύγχρονων κτιρίων για την Τρίτη ηλικία ,για πολιτιστικές δράσεις.

Με 1,5 εκ τουρίστες πέρσι το Νοσοκομείο παραμένει επικίνδυνα υποστελεχωμένο και τα παιδιά μας συνεχίζουν να πηγαίνουν σχολείο σε κτίρια της δεκαετίας του ‘30 και σε προκατ.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες να ενταχθούν τέτοια θέματα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τις προτάσεις μας για μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν οξυμένα προβλήματα ,η δημοτική αρχή στάθηκε απέναντι είτε αδιαφορώντας, υπονομεύοντας, αρνούμενη ουσιαστικά να αποκαλύψει τις πολιτικές της θέσεις.

Όλο σχεδόν το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου εκτελείται από εργολάβους. Έργα αυτεπιστασίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις και μάλιστα με χαμηλό κόστος έχουν πάψει να εκτελούνται. Υπηρεσίες και έργα με τα περισσότερα από αυτά να εκτελούνται με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης.

Άξιους συμπαραστάτες η δημοτική αρχή είχε και συνεχίζει να έχει και τις υπόλοιπες παρατάξεις. Για αυτό σήμερα μπορούν να συνεννοούνται, να μετακινούνται από την μία στην άλλη , να συμπολιτεύονται αυτοί που μέχρι χθες αντιπολιτευόταν.

Για αυτό καλούμε και τους δημότες βιοπαλαιστές της Κω,να μην στηρίξουν με την ψήφο τους τις παρατάξεις και πολιτικές δυνάμεις που ενώ έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια και στους εφαρμοστικούς τους ,τώρα ως ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί ζητούν ακόμα μια τετραετία να ολοκληρώσουν το αντιλαϊκό τους έργο,

Κανένας δεν προήλθε απο παρθενογέννεση και οι συγκεκριμένοι έχουν συμμετάσχει για πολλά χρόνια στο σχεδιασμό, στήριξη και υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου της δημοτικής αρχής

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", έκανε μια σημαντική προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να αναδείξει προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών και να διεκδικήσει λύσεις για αυτά.

Προτείναμε μείωση των δημοτικών τελών και φοροχαρατσιών για τα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου, κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών, των διάφορων χαρατσιών στον Πολιτισμό, στην Προσχολική Αγωγή, στον Αθλητισμό.

Προβάλαμε τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το δίκτυο ύδρευσης .

Αναδείξαμε ζητήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή των δημοτών όπως η εγκατάλειψη των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στα χωριά και την πόλη του δήμου μας, η έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Αναδείξαμε τον κίνδυνο της εμπλοκής της χώρας μας στους ανταγωνισμούς και την μοιρασιά του

Αναδείξαμε το ζήτημα των αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων,αλλά και την λήψη μέτρω ανακούφισης για τους κατοίκους που ο εγκλωβισμός των προσφύγων στο νησί ,τους δημιούργησε προβλήματα.

Απαιτήσαμε τη βελτίωση της υλικοτεχνικής και κτιριακής υποδομής στην σχολική στέγη, στον Πολιτισμό, στην Προσχολική Αγωγή, στον Αθλητισμό, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στους δήμους.

Βρεθήκαμε δίπλα σε γονείς και εκπαιδευτικούς για να μην κλείσουν σχολεία, σε εργαζόμενους που διεκδικούσαν να μην χάσουν τη δουλειά τους ή να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Απαιτήσαμε την στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών, που πλήττονται πρώτοι απ' όλους, με κάθε τρόπο ώστε να μείνουν στα χωράφια τους. Μέσα στο δήμο θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους, στηρίζοντας το δίκιο τους, ψηφίζοντας κάθε μέτρο που θα τους βοηθάει. Καταψηφίζοντας αυτά που θα έρχονται και θα οδηγούν στον αφανισμό τους.

Απαιτήσαμε την στήριξη στους επαγγελματίες και καταστηματάρχες του δήμου που βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας. Στα χαράτσια και τη φορολόγηση της κυβέρνησης έρχονται να προστεθούν τα υπέρογκα δημοτικά τέλη. Για τους επαγγελματίες του τόπου όποια ελάφρυνση περνά και εξαρτάται από τη διοίκηση του δήμου, θα έχει τη στήριξή μας. Την κρίση να την πληρώσουν όσοι κέρδισαν πριν απ’ αυτή και κερδίζουν ακόμα και μέσα σ' αυτή.

Απαιτήσαμε και μια σειρά άλλα μέτρα γιατί πιστεύουμε πως την κρίση πρέπει να την πληρώσουν όσοι κέρδισαν πριν από αυτή και συνεχίζουν ακόμη να κερδίζουν.

Ας έρθουμε λοιπόν και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας. Δυο λόγια πριν ξεκινήσω. Στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν θα βρείτε υπερόπτες, φιλόδοξους και φαντασμένους. Θα βρείτε σεμνούς, ανιδιοτελείς αγωνιστές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, άλλους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Ανθρώπους που θα παλέψουν αύριο μαζί με τον καθένα για το δίκιο του λαού μας. Και επειδή μας ρωτούν τι θα κάνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τώρα με την απλή αναλογική, τους απαντάμε: Όσοι περισσότεροι από εμάς εκλεγούν, θα παλεύουν κάθε μέρα για τη δημιουργία κινήματος με βάση τα προβλήματα. Αυτές είναι οι πλειοψηφίες που εμείς θα επιδιώξουμε να δημιουργούνται και αυτές να κινητοποιούνται και να επιβάλουν και τη θέλησή τους στο όποιο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είμαστε γενικά, όπως και τώρα, στο μαζικό ταξικό κίνημα που στόχο έχει να ανατρέψει την πολιτική που γεννάει φτώχεια, ανεργία, πολέμους.

Φίλες & φίλοι

Συντρόφισσες & σύντροφοι ,

Οσο πιο κοντά ερχόμαστε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, τόσο πιο φανερό γίνεται οτι για τον λαό η ψήφος είναι ένα δικαίωμα που θα το πληρώσουν ακριβά τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Ακόμα και για να ψηφίσει ένας άνθρωπος σήμερα, χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι, οι οποίοι για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, χρειάζεται να μετακινηθούν από και προς τους δήμους όπου είναι γραμμένοι.Ιδιαίτερη κατηγορία, που έρχεται αντιμέτωπη με αυτήν τη δυσκολία, αποτελούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού, του Επισιτισμού

Αν πάρουμε τώρα και την περίπτωση που κάποιος θελήσει να ασκήσει και το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος, τότε το κόστος αγγίζει μεγαλύτερα νούμερα! Μέσα από αλλεπάλληλες αυξήσεις, τα παράβολα που είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν σήμερα όσοι πολίτες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στα αξιώματα των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών , φτάνουν μέχρι και 200 ευρώ για τον έναν (!) υποψήφιο (200 ευρώ για υποψήφιο περιφερειάρχη και δήμαρχο, 50 ευρώ για περιφερειακό και δημοτικό σύμβουλο, 10 ευρώ για κοινοτικό σύμβουλο!).

Αυτό το κόστος θέτει σοβαρά εμπόδια στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους εκείνους που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα. Προκαλεί όμως και μεγάλες δυσκολίες στους εκλογικούς συνδυασμούς λαϊκής προέλευσης και σύνθεσης, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε τα επιπλέον έξοδα για το χαρτί και για το τύπωμα των χιλιάδων ψηφοδελτίων, μιας και γι' αυτά δεν προβλέπεται ούτε η ελάχιστη κρατική επιχορήγηση.

Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η περίτρανη κατοχύρωση των δικαιωμάτων του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι» στο Σύνταγμα, ειδικά στις σημερινές δύσκολες για τον λαό οικονομικές συνθήκες, αποτελεί κενό γράμμα, μιας και η κυβέρνηση στην πράξη δεν κάνει καμία προσπάθεια για να κατοχυρωθούν.

Το ΚΚΕ χρόνια τώρα, με παρεμβάσεις, Επερωτήσεις και Ερωτήσεις, ζητά να παρθούν μέτρα, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, να διευκολυνθούν οικονομικά καθώς και δυο μέρες πριν και μετά, κατάργηση όλων των παραβόλων των υποψηφίων.

Είναι μια κατάσταση που στην ουσία της περιορίζει απαράδεκτα την άσκηση αναφαίρετων δικαιωμάτων σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.

Η διαχρονική εισπρακτική λογική των κυβερνήσεων, και της σημερινής, πρέπει να εκλείψει και όχι να βάζει τον λαό να «πληρώνει» για να ασκεί τα δικαιώματά του!

Για αυτό και το ΚΚΕ   που στηρίζει τους συνδυασμούς της Λ.Σ καλεί σε 2μηνη οικονομική εξόρμηση που λήγει στις 2 Ιούνη και απευθύνεται στους ς εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στην ύπαιθρο, τους νέους και τις νέες, να δώσουν δύναμη στο Κόμμα, να το ενισχύσουν και οικονομικά. Να ενισχύσουν αποφασιστικά την προσπάθεια του Κόμματος να φτάσει πλατιά στο λαό και να συμμετάσχει με συνδυασμούς απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Ζητάμε ενίσχυση από κάθε άνθρωπο καλής θέλησης. Με εμπιστοσύνη χρεώνουμε κουπόνι στους χιλιάδες φίλους, υποψήφιους και συνεργαζόμενους μαζί μας.

Τέλος να πούε το εξής:

Μας προβλημάτισε η κατάρτιση ψηφοδελτίου για τοπικές κοινότητες.

Χωρίς να υποτιμάμε τους υποψήφιους , τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους δομές περασμένων χρόνων ,όπου η συλλογικότητα είχε μεγαλύτερη αξία,η συμμετοχή δημοτών και φορέων ήταν αποφασιστική ακολουθώντας και την τότε εξέλιξη του εργατικού κινήματος.

Ετσι το ψηφοδέλτιο μας θα αφορά το δημοτικό συμβούλιο των 3 εκλογικών περιφερειών .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αθανασιάδου Κοντή Ξεν/λος , συνδικαλίστρια μέλος σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω

Βασιλείου-Γιώτη Μαίρη Ιδ. Υπ/λος

Καρίμαλης Κυριάκος Τεχνολόγος-εργολήπτης Δημόσιων έργων

Κριαράς Στέλιος Μαθηματικός, Πρόεδρος Β ΕΛΜΕ Δωδ/σου ,Μέλος ΤΕ ΒΣΔ ΚΚΕ

Μαμμάκα Κατερίνα Άνεργη

Ξυπολιτάς Γιώργος Φυσικός , Εργαζόμενος στην Ιδιωτική Εκ/ση

Ορσάρης Γιώργος Δημοτικός Υπ.,Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δ. Νισύρου

Χαλάς Τάσος Συνταξιούχος ,Μέλος του ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων

ΔΗΜΟΣ

Αθανασιάδη Ειρήνη Ιδ. Υπάλληλος, συνδικαλίστρια

Ανασιάδης Νίκος Συνταξιούχος ΕΒΕ

Αλεξάκη Νατάσα. Ιδ. Υπάλληλος

Γιαννάκου Ρένα Αυτοα/νη ,μέλος ΔΣ συλλόγου Γυναικών Κω, μέλος ΟΓΕ

Γιαννάκου Τασία, ξεν/λος , Γ. Γραμματέας Σωματείου Ξεν/λων ,μέλος του ΔΣ Εργ. Κέντρου ΒΣΔ

Γιώτης Πέτρος Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Κω

Γκιώνης Τάσος εργαζόμενος ΔΕΗ, συνδικαλιστής

Γκόντοβος Παναγιώτης ξεν/λος ,αντ/πος ΕΚΒΣΔ

Δανατζής Γιάννης Ιδ. Υπ/λος

Καθοπούλη Ράνια ξεν/λος ,αντι/πος ΕΚΒΣΔ

Καρανάσιος Γιώργος ξεν/λος , μέλος ΔΣ ΕΚΒΣΔ

Καρανάσιου Γαρυφαλλιά, νοσηλεύτρια, μέλος ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Κω

Καρανάσιου Ντίνα, ξεν/λος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κω μέλος ΟΓΕ

Καρπάθιου Αννα Ιδ. Υπ/λος ,συνδικαλίστρια

Κόντος Γιώργος εκπαιδευτικός

Κριτσιμά Ειρήνη εκπαιδευτικός

Λάμπρου Ελένη ξεν/λος , αντι/πος ΕΚΒΣΔ

Λάμπρου Ιωάννα ξεν/λος ,πρόεδρος ΕΚΒΣΔ & Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων κω

Λιαράκου Αφροδίτη Νοσηλεύτρια, συνδικαλίστρια

Λέχου Βίκυ Νοσηλεύτρια,μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Κω

Μακάρθυ Ρόναλντ ξεν/λος ,μέλος ΔΣ ΕΚΒΣΔ,χρόνια πρόεδρος συλλόγου Φιλιππινέζων Κω.

Μακρής Αλέκος Ιδ. Υπ/λος

Μαμμάκας Γιώργος Ιδ. Υπ/λος Γεν. Γραμματέας ΕΚΒΣΔ, πρόεδρος σωματείου Ιδ. Υπ/λων & Εμποροϋπαλλήλων Κω

Μαμμάκας Δημήτρης Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων

Μανωλακιού Γιώργος Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων

Μαρόπουλος Αναστάσιος Συνταξιούχος

Μεταξά Λίτσα Συνταξιούχος Μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων & μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κω μέλος ΟΓΕ

Μουνούχος Δημήτρης Συνταξιούχος, Μέλος ΔΣ Σωματείου Συνταξιούχων

Μπίλλης Βασίλης Αυτοα/νος

Μυτιληνιός Παντελής Ιδ. Υπ/λος ,Αντ/δρος Σωματείου Ιδ. Υπ/λων & Εμπορ/λων Κω, μέλος ΔΣ ΕΚΒΣΔ

Ξυπολιτά Μικές Εργ/νος ΔΕΗ, Γραμματέας Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κω του ΚΚΕ

Παϊζάνογλου Νιαζέ εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Κω, μέλος ΟΓΕ

Παπαγεωργίου Φωτεινή Ιδ. Υπ/λος, μέλος ΔΣ Ιδιωτικών Υπ/λων & Εμπ/λων Κω

Παπαδάκης Νίκος ξεν/λος ,Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου-Μεταπτυχιακός

Πετρογιαννάκης Γιώργος Συνταξιούχος

Πρινιά Λόρυ Αυτοα/νη BSc Business Administration

Σακελλαρίου Βασίλης Αγρότης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κω

Σεραφής Τάκης ,Αυτοαπασχολούμενος-Εστιάτορας

Σταμάτη Βασιλική Αυτοαπασχολούμενη

Σταμάτης Γιώργος Οικοδόμος

Στυλιάτης Σταμάτης Ιδ. Υπ/λος

Τζανετόπουλος Νικήτας Οικοδόμος

Τοπούρης Αντώνης ξεν/λος, συνδικαλιστής

Τσάμπαλας Δημήτρης Ιδ. Υπ/λος εργαζόμενος στην ιδιωτικής εκπαίδευση, γραμματέας Οργάνωσης Βάσης Κω της ΚΝΕ

Φάρκωνας Λάκης υδραυλικός, αυτοαπ/νος

Χαλάς Αχιλλέας Συμβασιούχος ΥΠΟ

Χατζηδαυίδ Γιάννης Συνταξιούχος Γραμματέας Σωματείου Συνταξιούχων

Αυτά είναι ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου μας. Το ψηφοδέλτιο δεν έχει ακόμη κλείσει

Προχωράμε αισιόδοξα και αποφασιστικά

Με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της «Λαϊκής συσπείρωσης» σε δήμο και περιφέρεια και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας , να κάνουμε την πραγματική διαφορά

Manolis Xatziantoniou desk