Β. Μανιάς: Ανήθικο τα χρήματα των δημοτών να μοιράζονται σε συνεργάτες και κολλητούς της δημοτικής αρχής

Β. Μανιάς: Ανήθικο τα χρήματα των δημοτών να μοιράζονται σε συνεργάτες και κολλητούς της δημοτικής αρχής

Ανήθικο τα χρήματα των δημοτών να μοιράζονται σε συνεργάτες και κολλητούς της δημοτικής αρχής

Πολύ συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου, των Οργανισμών και των Επιχειρήσεών του. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή σε λίγες επιχειρήσεις ημετέρων και κολλητών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα χρήματα, με προκλητικό τρόπο,  πήγαιναν είτε σε επιχειρήσεις συμβούλων της δημοτικής αρχής και συγγενών τους, είτε  σε άτομα του στενού περιβάλλοντος της ομάδας της Δύναμης Αλλαγής.

Ως πρόεδρος του ΣΕΠΕΚΩ, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του σωματείου μας, είχαμε ζητήσει από τον δήμαρχο να μας γνωστοποιούνται οι περιπτώσεις σίτισης ατόμων που θα πλήρωνε ο δήμος, ώστε να τις επικοινωνούμε στα μέλη μας και έτσι όλοι να έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν προσφορές. Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου αυτό δεν έγινε ποτέ. Κραυγαλέα ήταν η περίπτωση με την παροχή γευμάτων για εκατοντάδες άτομα στο φεστιβάλ των φιλαρμονικών το 2016, που την ανέλαβε ένα ουζερί από την Αθήνα!

Η παράταξη μας «Ισχυρή Κως» δεσμεύεται ότι σε διαγωνισμούς του δήμου που αφορούν προμήθειες, σίτιση, διαμονή κλπ., αυτοί θα γνωστοποιούνται ηλεκτρονικά σε όλους τους επαγγελματίες που έχουν σχέση με το αντικείμενο, καθώς και στα συλλογικά τους όργανα. Αν για παράδειγμα, στο χώρο της εστίασης ο δήμος θέλει να πληρώσει την παροχή γευμάτων για ένα γκρουπ ανθρώπων, αυτό δεν θα αναρτάται απλά στο Διαύγεια, όπου ελάχιστοι επαγγελματίες έχουν τη γνώση αλλά και τον χρόνο να ψάξουν, αλλά θα το πληροφορούνται ηλεκτρονικά όλοι οι εστιάτορες καθώς και το σωματείο τους, ώστε ο καθείς να μπορεί να καταθέσει την προσφορά του. Απλά πράγματα, ξεκάθαρα και με διαφάνεια.

Το δημοτικό χρήμα δεν είναι ιδιοκτησία της εκάστοτε δημοτικής αρχής για να το μοιράζει στα φιλαράκια της. Πρέπει να διαχέεται σ’ όλη την κοινωνία με καθαρό και διαυγή τρόπο. Η σχέση της παράταξης μας με την κοινωνία και τους επαγγελματίες θα είναι σχέση εμπιστοσύνης, σεβασμού και συνεργασίας. Αυτή είναι μια από τις πρωταρχικές μας δεσμεύσεις.

Μανιάς Βασίλης   

Υποψήφιος με την «Ισχυρή Κω» και τον Θεοδόση Νικηταρά

ADVERTORIALS