Π. Πετρής: Οι πολίτες ρωτούν και θέλουν να μάθουν

Π. Πετρής: Οι πολίτες ρωτούν και θέλουν να μάθουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ

Παρακολουθώ, όπως και οι συνδημότες μας, με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για τις απευθείας αναθέσεις. Ειδικά μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής να μιλήσει καθαρά και να πει πόσα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της μαρίνας.

Δεν δίνει απάντηση σε αυτό το τεράστιο ερώτημα και από την άλλη νέα απευθείας ανάθεση και μάλιστα στην Αλεξανδρούπολη. Για τις παιδικές χαρές αυτή τη φορά, που όπως όλοι ξέρουν χρηματοδοτείται η κατασκευή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι από το Δήμο, κάτι που δεν λέει η δημοτική αρχή.

Ρωτά ο Παναγιώτης Αβρίθης γιατί γίνεται αυτό και του απαντούν άλλα αντί άλλων.

Οι δημότες μας που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθουν οικονομικά βλέπουν τα χρήματα του Δήμου να σκορπίζονται σε όλες τις κατευθύνσεις. Ακούνε ότι μια κλειστή ομάδα επαγγελματιών παίρνει τα λεφτά του Δήμου με απευθείας αναθέσεις. Ρωτούν και θέλουν να μάθουν. Τι γίνεται τελικά. Είναι έτσι ή δεν είναι;

Ας απαντήσει λοιπόν η δημοτική αρχή καθαρά και ξάστερα. Το χρωστά σε όλους τους δημότες που πληρώνουν για το Δήμο μας και στους επαγγελματίες του νησιού μας.

Πόσα χρήματα έχουν δοθεί (από το Δήμο, τα ΝΠΔΔ όπως τον ΔΟΠΑΒΣ και τις Επιχειρήσεις του Δήμου, όπως μαρίνα, ΔΕΥΑΚ κλπ) με απευθείας αναθέσεις ανά έτος από την 1ηΣεπτεμβρίου 2014, για ποιο λόγο και σε ποιούς:

1ον για μελέτες

2ον για χρώματα και συναφή υλικά

3ον για συντήρηση και αγορά κλιματιστικών

4ον για ταχυδρομικές υπηρεσίες

5ον για χαρτικά

6ον για τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς

Η δημοτική αρχή τώρα που απέρχεται οφείλει να κάνει τον απολογισμό της και να πει την αλήθεια στους δημότες.

Έχει τα κότσια να το κάνει ή θα συνεχίσει να κρύβεται;

Πέτρος Πετρής

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ADVERTORIALS