Δήλωση της υποψήφιας Ευρωβουλευτού κ. Κωνσταντίνας Τζάνου – Ψαρομπά, για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δήλωση της υποψήφιας Ευρωβουλευτού κ. Κωνσταντίνας Τζάνου – Ψαρομπά, για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Επέτειος 25ης Μαρτίου

Κωνσταντίνα Τζάνου – Ψαρομπά Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το πολιτικό κίνημα Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος

Εφέτος, συμπληρώνουμε αισίως εκατόν ενενήντα οκτώ χρόνια απο την ημερομηνία που επέλεξε το Εθνος, να κηρύξει επίσημα την έναρξη της επανάστασης ενάντια στο τουρκικό ζυγό.

Ηταν η νίκη του “αδυνάτου” καθώς ουδείς πίστεψε οτι μια χούφτα αγωνιστών θα πετύχαιναν να αντισταθούν, και πόσο ακόμα να απελευθερώσουν την πατρίδα τους, παλεύοντας ενάντια στην κραταιά Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σε αυτόν τον απελευθερωτικό αγώνα, οι ξένες δυνάμεις όχι μόνο δεν πίστεψαν στην αρχή, αλλά αντιτάχθηκαν υπο τον φόβο γενικευμένης εξέγερσης και αλλων υποταγμένων εθνοτήτων.

Όμως το θαύμα έγινε! Και έγινε γιατί η σπίθα της Ελευθερίας και του Ελληνισμού, σιγόκαιγε σε κάθε σπιτικό και ψυχή. Οι Έλληνες στα 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν μετουσιώθηκαν σε ραγιάδες, αφού μεγάλωνε μέσα απο τις διηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων το πάθος να μοιάσουν στους ήρωες της λαικής μας παράδοσης. Μεγάλωνε η πίστη στη Παναγιά και το Χριστό μέσα απο την προσευχή της μάνας μπροστά στο εικονοστάσι καθε υπνοδωματίου. Μεγάλωνε η θέληση μέσα απο το αχ κάθε πατέρα η μάνας που φοβόταν το παιδομάζωμα.

Η άσβεστη παράδοση που αναβίωνε σε κάθε τελετουργικό, απο την κουζίνα και το εικονοστάσι μέχρι τα ιερά μυστήρια, οι ιστορίες για τα κατορθώματα  του Λεωνίδα, του Αλέξανδρου, του Νικηφόρου, του Διγενή, αλλά και των Κομνηνών και του Μαρμαρωμένου Βασιλιά πλαι με την πίστη και τον όρκο τριών αρχικά φιλικών, έφεραν την ωραία ώρα. Την ώρα του ξεσηκωμού. Σπόροι που ποτίστηκαν με το αίμα των ηρώων και των ηρωίδων που σήμερα τιμούμε και συνεχίζουν να εμπνέουν τα ιδανικά των Ελλήνων ανα το κόσμο και όχι μόνο.

Σήμερα, περισσότερο απο ποτέ,  λόγω των περίεργων συνθηκων που κάποιοι δυστυχώς εκλεγμένοι για να υπηρετούν το Συνταγμα κσι να προστατεύουν την εδαφική ακεραιότητα της πατριδας μας, δημιουργούν με επίμονες δηλώσεις τους κάθε μέρα αλλά και με συμφωνίες που υπογράφουν μη αποδεκτές απο την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, οφείλουμε να επαγρυπνούμε  και να απομονώνουμε τις σειρήνες αυτές. Διότι σκοπός τους είναι να σπείρουν το φόβο, την δουλικότητα και την υποτέλεια. Οι πολιτικοί αυτοί θα ήταν προτιμότερο να εγκαταλείψουν την χώρα αυτή, την οποία προφανώς δεν μπορούν να υπηρετούν καθώς θέλει Αρετή και Τόλμη για να είναι κάποιος Ελεύθερος Έλληνας!

Ας εμπνευστούμε λοιπόν απο τα σύγχρονα παραδείγματα της κυράς της Ρω, της δασκάλας που στέκεται συνειδητά δίπλα στον έναν μαθητή των Αρκιών ή τους ολίγους μαθητές εκείνων των παραμεθώριων περιοχών, που οι οικογένειές τους επέλεξαν να τις φυλούν ως άλλες Θερμοπύλες, των ηρώων που έπεσαν στο αιγαίο για να μήν λήψει σπιθαμή θάλασσας απο την όμορφη πατρίδα μας, και όλους τους ήρωες της καθημερινότητας που στέκονται δίπλα στον συνάθρωπό τους παρόλο που τους κουρεύτηκε ο μισθός ή  χάνουν το σπίτι τους.  Ας παλέψουμε όλοι μαζί για το σήμερα και το αυριο, μακριά απο τις διχόνοιες του υλισμού και της εξουσιομανίας. Η αγάπη για την πατρίδα, η πίστη μας στη Παναγια και η μνήμη είναι οι παρακαταθήκες για το κάθε αύριο!

Χρόνια μας Πολλά!!

ADVERTORIALS