Άρθρο του Παναγιώτη Αβρίθη για τις απευθείας αναθέσεις - ''Πως το νόμιμο γίνεται ανήθικο''

Άρθρο του Παναγιώτη Αβρίθη για τις απευθείας αναθέσεις - ''Πως το νόμιμο γίνεται ανήθικο''

Άρθρο του Παναγιώτη Αβρίθη

ΠΩΣ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ


 

Μετά από πολλά χρόνια έχω πάρει την απόφαση να βοηθήσω τον τόπο μου ως δημοτικός σύμβουλος, εφόσον βέβαια η ψήφος των συνδημοτών μου με αναδείξει ως τέτοιο.

Είναι ευχάριστο γεγονός για το νησί μας ότι η κάθοδος της δημοτικής παράταξης «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» ενεργοποίησε την επί 5ετία απούσα δημοτική αρχή, που ο φόβος της ότι χάνει τις εκλογές την κάνει και τρέχει, προκειμένου να δείξει ότι υπάρχει.

Όμως, επειδή πολλά συζητούνται περί της διαχείρισης του δημοτικού χρήματος τίθενται εύλογα ερωτήματα στη σκέψη κάθε δημότη.

Μετά τα αναπάντητα ερωτήματα στην περίπτωση της μαρίνας, νέα ζητήματα προκύπτουν με αφορμή την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ανάθεση σε μία Εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, για την προσαρμογή παιδικών χαρών στις προδιαγραφές ΕΛΟΤ.

Όταν το όριο απευθείας ανάθεσης είναι 20.000 ευρώ, σε αυτή την περίπτωση δόθηκε απευθείας ανάθεση στο ανώτατο σχεδόν ποσό που επιτρέπεται, το οποίο έφτασε στις 19.920 ευρώ συν Φ.Π.Α..

Επειδή πολλά περίεργα συμβαίνουν στην διαχείριση του δημοτικού χρήματος τίθενται εύλογα ερωτήματα:

  1. Δεν υπάρχει μηχανικός στην Κω, στην Κάλυμνο, στην Ρόδο, που να μπορεί να παράσχει την υπηρεσία αυτή, με τόση ανεργία μάλιστα που επικρατεί στον κλάδο των μηχανικών;
  2. Ενημερώθηκε το ΤΕΕ σε Κω, Κάλυμνο, Ρόδο, να απαντήσει εάν κάποιος συμπατριώτης μας μηχανικός μπορούσε να κάνει την δουλειά;
  3. Έχει τόσο κόστος η εργασία αυτή; Συμπατριώτες μας μηχανικοί λένε ότι μπορεί να γίνει και με το 1/5 του ποσού που ανατέθηκε.
  4. Γιατί, τέλος, κάποιος μηχανικός του Δήμου δεν μπορούσε να κάνει αυτή την δουλειά και έπρεπε να δοθούν πάνω από 20.000 ευρώ εκτός Κω;

Η απερχόμενη δημοτική αρχή πρέπει να γνωρίζει ότι, πέραν των μεγάλων προκλήσεων - σκανδάλων που γίνονται στο Δήμο της Κω, θα ελεγχθεί και για τα μικρά.

Σκοπός όλων μας, ειδικά σε καιρούς χαλεπούς για το λαό μας, πρέπει να είναι η διαφύλαξη του Δημοτικού χρήματος. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις και όλοι ξέρουν τι εννοώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΙΘΗΣ

ADVERTORIALS