Τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Κω παρουσία του Υπουργού Υγείας - ''Ηρωική η προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού''

Τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ Κω παρουσία του Υπουργού Υγείας - ''Ηρωική η προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού''

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου τα εγκαίνια της 1ης ΤΟΜΥ ΚΩ, παρουσία του Ανδρέα Ξανθού, Υπουργού Υγείας και του κ. Σταμάτη Βαρδαρού, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Π.Φ.Υ. του Υπουργείου.

Το ''παρών'' έδωσαν και οι τοπικοί Βουλευτές της κυβέρνησης κ. Καματερός Ηλίας, κ. Σαντορινιός Νεκτάριος και κ. Γάκης Δημήτρης, οι αρχές του τόπου αλλά και αρκετοί συμπολίτες μας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ από τα εγκαίνια της 1η ΤΟΜΥ ΚΩ.


Η Κραυγή αγωνίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναὴλ, στον Υπουργό Υγείας. 

( Πατήστε εδώ για το σχετικό δημοσίευμα )


Κυρίτσης προς Υπουργό Υγείας: Καταβάλλετε απίστευτη προσπάθεια - Τολμήστε να προχωρήσετε στο νέο Νοσοκομείο της Κω, ο Δήμος Κω θα στηρίξει.

( Πατήστε εδώ για το σχετικό δημοσίευμα )


Τα κύρια σημεία των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας  Ξανθού Ανδρέα

''Είναι πραγματικά χαρά μας που είμαστε σήμερα εδώ για ένα θετικό γεγονός, εγκαινιάζουμε κάτι το οποίο ήδη λειτουργεί, δεν κόβουμε κορδέλες σε ένα άδειο κτίριο. Εγκαινιάζουμε επίσημα μια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας η οποία χρειάζεται, θα συνεισφέρει, θα ενισχύσει και θα ενδυναμώσει το δημόσιο σύστημα της περιοχής το οποίο προφανώς έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία τα έχουμε διαπιστώσει.

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και των ακάλυπτων αναγκών που υπάρχουν ειδικά σε ορισμένες περιοχές νησιωτικές, δυσπρόσιτες, ορεινές στις εσχατιές της χώρας. Πραγματικά όπως είπε και ο Σεβασμιότατος είναι ηρωική η προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού, το σεβόμαστε, το αναγνωρίζουμε και είμαστε ευγνώμονες για αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται το ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος για να μπορέσει να συνεχίζει να παρέχει καλές υπηρεσίες είναι να πάρει το σήμα από την πολιτεία ότι από εδώ και πέρα υπάρχει μια θετικότερη και πιο ευοίωνη προοπτική. Ένεση ηθικού χρειάζεται ο κόσμος που δουλεύει στο σύστημα υγείας.

Σήμερα έχουμε μια νέα δομή η οποία εγκαινιάζεται. Όχι με την στελέχωση που θα θέλαμε, όχι σε πλήρη σύνθεση αλλά είναι το πρώτο βήμα και όταν υπάρχει ένα καλά εδραιωμένο βήμα, έρχονται και άλλα βήματα θετικότερα, όταν στο νοσοκομείο έχει μόνο ένα γιατρό σε ένα τμήμα, προφανώς και αυτό είναι αποτρεπτικό και για αυτούς τους λόγους έχουμε μια δυσκολία ανταπόκρισης σε επανειλημμένες προσκλήσεις που έχουμε κάνει και που δυστυχώς έχουν καταστεί άγονες.

Ο στόχος πρέπει να είναι ένας και πολύ σαφής, να κάνουμε τα βήματα προετοιμασίας, χωροθέτηση, μελέτη και γρήγορη διασφάλιση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων για να πάμε σε ένα σύγχρονο και αξιοπρεπές νοσοκομείο για το νησί της Κω και για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες. Η εικόνα του νοσοκομείου πραγματικά προσβάλει, το έργο των ανθρώπων όμως μέσα ανταμείβει, είναι έργο αξιόλογο, αξιοπρεπέστατο, υψηλού επιπέδου και μάλιστα διαρκώς βελτιούμενο.

Παρά τις δυσκολίες έχουμε θετικά βήματα. Έχουμε μετά από 11 χρόνια παιδίατρο στο δημόσιο σύστημα υγείας του νησιού. Παρά τις προκηρύξεις, παρά τις προσπάθειες δεν τα είχαμε καταφέρει μέχρι τώρα. Τώρα έχουμε μια παιδίατρο, σιγά σιγά θα οργανώσουμε την παιδιατρική κλινική, σιγά σιγά θα έρθει και άλλος παιδίατρος.

Ακούμε με ευαισθησία αυτά που εκφράζει η τοπική κοινωνία. Είμαστε εδώ όχι για να πατήσουμε κανένα κουμπί και να λυθούν τα προβλήματα ως δια μαγείας. Οι επισκέψεις των Υπουργών είναι σημαντικές για να έχουν την εικόνα την πραγματική και να βοηθηθούν στον σχεδιασμό.''


Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού

'' Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα εγκαινιάζεται η πρώτη μονάδα πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας στο Αιγαίο, στα νησιά μας, που έχουν την ανάγκη της φροντίδας και το βιώνουμε όλοι, ιδιαίτερα η Κως αλλά και φυσικά όλα τα νησιά μας τα οποία έχουν μεγάλα προβλήματα υγείας τα οποία προσπαθούμε να τα επιλύσουμε.

Πιστεύω ότι αυτά τα εγκαίνια θα είναι εγκαίνια για μια καλύτερη υγεία και στην Κω αλλά και σε όλα τα νησιά μας.'' 


Οι δηλώσεις του Βουλευτή Ηλία Καματερού

'' Είναι τιμή μας που είναι εδώ ολόκληρο επιτελείο του Υπουργείου και όλων των υπεύθυνων της δομής Υγείας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί γίνονται πράγματα τα οποία κάποιοι δεν πίστευαν και όταν εμείς είπαμε ότι θα κάνουμε ΤΟΜΥ, θα κάνουμε καινούργιο νοσοκομείο μας κορόιδευαν.

Μέρα με την μέρα θα πηγαίνουμε καλύτερα. ''


Οι δηλώσεις του Βουλευτή Δημήτρη Γάκη

'' Σήμερα στην Κω γίνεται μια παρέμβαση σε ένα επίπεδο μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας στον τομέα της υγείας.

Το πρώτο επίπεδο είναι η δημιουργία των ΤΟΜΥ, ταυτόχρονα ενισχύεται ο ρόλος των νοσοκομείων με την αυτονομία τους και το τρίτο επίπεδο είναι ότι στελεχώνεται με κάθε προσπάθεια, με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Αυτές οι τρεις παρεμβάσεις νομίζω ότι ολοκληρώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη δημιουργία του νοσοκομείο που είναι Παγκωακό αίτημα.''

ADVERTORIALS