Β. Μανιάς : Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Απάντηση στη δημοτική αρχή για τον οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης

Β. Μανιάς : Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Απάντηση στη δημοτική αρχή για τον οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Β. Μανιάς: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Απάντηση στη δημοτική αρχή για τον οργανισμό τουριστικής ανάπτυξης

Θυμηδία προκάλεσε σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού το τελευταίο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής σχετικά με την πρόθεση της για δημιουργία ενός φορέα τουρισμού. Γράφουν χαρακτηριστικά: «Όπως είναι γνωστό σε όλους(!), ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης έθεσε σε δημόσιο διάλογο(!) τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του νησιού, με τη συμμετοχή όλων των φορέων αλλά και επιχειρηματιών του τουρισμού. Προχωρήσαμε μάλιστα στην πρώτη διερευνητική συνάντηση με τους φορείς(!)»  (τα θαυμαστικά δικά μου)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε πια είναι η πραγματικότητα και τι έκανε η παρούσα δημοτική αρχή για αυτό το θέμα.

Όντας πρόεδρος του Σεπεκω, συμμετείχα σε μια διαβούλευση με την σημερινή δημοτική αρχή στην αρχή της πενταετούς θητείας της. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Κυρίτσης, ο κ. Σιφάκης και εκπρόσωποι σωματείων σχετικών με τον τουρισμό. Απ’ όλους εκφράστηκε η αναγκαιότητα μετά το κλείσιμο του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, της δημιουργίας ενός νέου σχήματος που θα χάρασσε την τουριστική πολιτική του νησιού. Σχηματίστηκε έτσι μια επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Σιφάκη για να προετοιμάσει το διάδοχο σχήμα. Μέλη της ήταν οι εκπρόσωποι των διαφόρων σωματείων, όπως η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, η πρόεδρος του σωματείου ενοικιαζόμενων δωματίων, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων, εγώ, ως πρόεδρος της εστίασης και άλλοι. Αποφασίστηκε η επιτροπή αυτή να συσκέπτεται πυκνά συχνά ώστε να μορφοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας του νέου αυτού οργανισμού. Την πρωτοβουλία των συναντήσεων θα είχε ο επικεφαλής αντιδήμαρχος κ. Σιφάκης. Και θα με ρωτήσετε τώρα όλοι: ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων; Τι αποφάσεις πήρατε; Η απάντηση είναι: τίποτα απολύτως, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε κληθήκαμε και ουδέποτε έγινε κάποια συνάντηση!

Και έρχονται τώρα, δυόμιση μήνες πριν τις εκλογές, χωρίς να ντρέπονται για την απόλυτη απραξία τους όλο αυτό το διάστημα, και μιλάνε για το επόμενο βήμα(!), για την ιδρυτική πράξη(!), για την Κω του 2023! Και μάλιστα ανερυθρίαστα γράφουν: «Προχωρήσαμε μάλιστα στην πρώτη διερευνητική συνάντηση με τους φορείς!!!» Λες και αυτό έγινε πριν καμιά βδομάδα, ενώ έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Δεν τα αναφέρω όλα αυτά έχοντας διάθεση να κάνω φτηνή κριτική, ούτε υπερβάλλω στην περιγραφή μου. Εξάλλου, όλοι οι τότε παρευρισκόμενοι γνωρίζουν ότι τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα λέω. Πολλά λόγια και έργο μηδέν από την νυν δημοτική αρχή.

Τελειώνοντας να επισημάνω ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η ξαφνική πρεμούρα της δημοτικής αρχής για την δημιουργία του φορέα. Αυτό έγινε μόλις ο Θεοδόσης Νικηταράς σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την δέσμευσή του για τη δημιουργία αυτού του οργάνου, που θα διοικείται από επαγγελματίες τεχνοκράτες του τουρισμού και που το διοικητικό του συμβούλιο θα απαρτίζεται από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών σωματείων.

Σύντομα η Ισχυρή Κως, στο πρόγραμμά της θα καταθέσει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για την δημιουργία αυτού του νέου οργάνου τουριστικής πολιτικής, έτσι ώστε αυτή να γίνεται με στρατηγική και σχεδιασμό, και πάνω απ’ όλα με κεντρικό στόχο τη διάχυση του τουριστικού συναλλάγματος σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Το νησί μας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ξεκάθαρη τουριστική πολιτική και να μην πηγαίνει στα τυφλά όπως σήμερα.

Με εκτίμηση

Μανιάς Βασίλης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ισχυρή Κω

ADVERTORIALS