Υπάλληλοι της (αποδεκατισμένης) υπηρεσίας πρασίνου, χειρονακτικά (το μικρό αυτοκίνητο μηχάνημα καθαρισμού δεν μπορεί να βοηθήσει αφού ο χειριστής του συνταξιοδοτήθηκε) εδώ και τρεις μέρες καθαρίζουν και διανοίγουν τον περιμετρικό πεζόδρομο του υγροβιότοπου Ψαλιδίου που έχει κλείσει από τα βάτα-αγκαθωτούς θάμνους- που καθιστούν αδύνατη την περιδιάβαση του υγροβιότοπου. Η (πολύ αδύνατη πλέον) τεχνική υπηρεσία πρέπει να προγραμματίσει την βελτίωση του περιμετρικού πεζοδρόμου και την συντήρηση της περίφραξης.
2. Στην είσοδο του υγροβιότοπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του κέντρου πληροφόρησης επισκεπτών του και φιλοξενίας. Η εγκατάλειψη τους είναι προφανής. Τα πιο ευπαθή σημεία των κατασκευών , χρώματα, μονώσεις οροφής, μεταλλικά στοιχεία έχουν υποστεί τις συνέπειες της απουσίας συντηρήσεων. Σήμερα και αύριο γίνεται εκεί σεμινάριο επιμόρφωσης των δημοτικών υπαλλήλων (με θέμα τις υποχρεωτικές πλέον δημοπρασίες δημοτικών έργων μέσω του διαδικτύου) και ξαφνικά αποκαλύφθηκε ότι η στέγη στάζει νερό! Χρειάζεται προγραμματισμός και ισχυρή παρέμβαση συντήρησης άλλα και επαναχρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων. Ο Δήμος μας πρέπει να επανεντάξει τις εγκαταστάσεις στην τρέχουσα καθημερινότητα της κοινωνικής ζωής. Το σεμινάριο είναι μια αρχή.
3. Δίπλα στον υγροβιότοπο θα θυμάστε τις εγκαταστάσεις του λεγόμενου τότε ''water park''.
Σήμερα είναι ένας ερειπιώνας. Ο όλη κατασκευή του έγινε χωρίς σεβασμό στον φυσικό χώρο ξεσηκώνοντας τοπικές αντιδράσεις. Η εγκατάλειψη του δεν ήταν αποτέλεσμα των ''οικολογούντων'' αλλά των αδήριτων νόμων της αγοράς. Ο υπερδανεισμός για τις βάρβαρες κατασκευές αλλοίωσης του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής και η ακραία εμπορική μορφή τυποποιημένων διασκεδαστικών υπηρεσιών, δεν οδήγησαν σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική μορφή υπηρεσιών με αποτέλεσμα το κλείσιμο και την εγκατάλειψη. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπινες προσπάθειες να καταρρέουν ξέροντας πως μέσα σε μια άλλη λογική θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες και αποδοτικές
Ν. Μυλωνάς