Ο Γ.Κοκαλάκης απαντάει στη Δίεση: 'Επρεπε πράγματι ΄΄να ανακαλύψουμε την Αμερική''

Ο Γ.Κοκαλάκης απαντάει στη Δίεση: 'Επρεπε πράγματι ΄΄να ανακαλύψουμε την Αμερική''

Η αντίδραση της παράταξης '' ΔΙΕΣΗ'' απέναντι στην υλοποίηση της δέσμευσης της νέας δημοτικής αρχής για την ανάρτηση στο διαδίκτυο των περιουσιακών στοιχείων, όσων έχουν θέσεις ευθύνης στο Δήμο, με εξέπληξε δυσάρεστα, ως πολίτη και ως νέο άνθρωπο.

Καταλογίζουν στη δημοτική αρχή ότι ''ανακάλυψε την Αμερική'', με την δημοσιοποίηση και την ανάρτηση στο διαδίκτυο των περιουσιακών στοιχείων του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων , των Προέδρων των οργανισμών και των δημοτικών συμβούλων.

Στην Κω έπρεπε πράγματι ΄΄να ανακαλύψουμε την Αμερική'', δηλαδή τη διαφάνεια και την υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο των περιουσιακών στοιχείων των αιρετών.

Γιατί την προηγούμενη τετραετία, αυτό δεν συνέβαινε. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ''ΔΙΕΣΗΣ'' δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για αυτό.

Και να θυμίσουμε ότι ο επικεφαλής της ''ΔΙΕΣΗΣ'' ήταν στέλεχος του κ. Καϊσερλη, πριν αποχωρήσει από το ''Όραμα'' και ανακαλύψει και αυτός την Αμερική.

Λιγότερη μικροψυχία χρειάζεται και να αναγνωρίζουμε ότι θετικό γίνεται.

Να αναγνωρίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, για πρώτη φορά εφαρμόζεται ο νόμος στο Δήμο της Κω για την δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των αιρετών στο διαδίκτυο.

Και μάλιστα στη δημοσιοποίηση περιέχονται και αιρετοί που δεν είναι υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία αυτά. Και αυτό λέει πολλά.

Σε ότι αφορά τη δημοσιοποίηση των προεκλογικών δαπανών της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, αυτή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην ειδική βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών και δημοσιοποιήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές.

Προφανώς κάποιοι κάνουν ότι δεν το ξέρουν, στο βωμό των εντυπώσεων. Δεν μπορούν να κάνουν όμως το άσπρο μαύρο.

Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά και κυρίως θυμόμαστε τι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Γιώργος Κοκαλάκης.

Manolis Xatziantoniou desk