ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: Επιστολή προς την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., για την Τράπεζα Δωδεκανήσου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: Επιστολή προς την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., για την Τράπεζα Δωδεκανήσου

Του Δημήτρη Μυλωνά

Το θεμα της Τράπεζας Δωδεκανήσου για πολλούς έχει λήξει και έχει τεθεί στο ράφι. Όμως για τους απλούς μικρομετόχους που πίστεψαν στην αναγκαιότητα και την χρησιμότητα ενός τοπικού συναιτεριστικου τραπεζικού ιδρύματος και τοποθέτησαν τις οικονομίες του για τον σχηματισμό του Κεφαλαίου Ίδρυσης και τις έχασαν ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΞΕΙ ΠΟΤΕ. Όσο ζουν θα θυμούνται την απώλεια ελπίδων, εμπιστοσύνης και χρήματος σε βάρος της τοπικής οικονομίας. Εχουμε χρέος να προσπαθούμε να αναδείξουμε τις ευθύνες του αναγκαστικού κλεισίματος της. Δυστυχώς ελάχιστοι προσπαθούν. Κοινοποιούμε την επιστολή μας που είναι και μια ενημέρωση του που βρίσκεται η υπόθεση. Δ.Μ.

ΚΩΣ, 12 Μαΐου 2022

Προς: την PQH ενιαία εκκαθαριστική Ανώνυμη Εταιρεία

ειδικός εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων

οδός Γραβιάς Αρ.3 και Γρανικού – Μαρούσι Αττικής ΑΘΗΝΑΙΣ

Από: Δημήτριο Μυλωνά του Νικολ. – Συντ/χος Πολ. Μηχ/κός

         Ελ.Βενιζέλου 10 – ΚΩΣ 85300 – Τηλ. 6977590008

       e.mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κύριοι αρμόδιοι – υπεύθυνοι της PQH.

Εδώ και καιρό πληροφορούμαι μέσω διαδικτύου και από τον Αθηναϊκό Τύπο για την «πρόσκληση – ανακοίνωση και την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, που αφορά στην μεταβίβαση απαιτήσεων κ.λ.π. για τα υπό ειδική εκκαθάριση διάφορα πιστωτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και την Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδ/σου, Συν.Π.Ε., για μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022».

Για το ιστορικό της ίδρυσης (από 23-2-1996) της πιο πάνω τράπεζας, είναι γνωστό ότι εμείς οι Δωδ/σιοι και κυρίως αυτοί των μικρών νησιών πιστέψαμε στην αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργία της και σπεύσαμε αρκετοί από μας, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, επενδύοντας άλλοι από το υστέρημα τους και άλλοι από το περίσσευμα τους αρκετά χρήματα, αγοράζοντας μετοχές – μερίδες.

Δυστυχώς με την υπ’ αριθ. 97/3/8-12-13 Απόφαση της επιτροπής πιστωτικών και ασφαλιστικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και με τις ευλογίες του τότε διοικητή της κ.Γεωργ. Προβόπουλου, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της, άδικα και αδικαιολόγητα κατά την άποψη μου, όπως ανέφερα αμέσως στις 8-12-2013 με συστημένη επιστολή μου προς την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και με έτερη πάλι συστημένη επιστολή μου στις 10-9-2016 όταν ανέλαβε ο νέος διοικητής κ. Γιάννης Στουρνάρας, για τις οποίες εντελώς απαξιωτικά δεν απάντησε κανείς.

Έχουν γραφτεί στον Δωδ/κό τύπο τόσα σχόλια και διαμαρτυρίες σχετικά με την εκκρεμότητα της εκκαθάρισης από την πρώτη εταιρεία που της ανατέθηκε την «ΕΡΝΣΤ κ ΓΙΑΝΚ ΕΛΛΑΣ – ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ» και προς την οποίαν μέσω δικαστικού επιμελητή κατέθεσα στις 30-1-2014 την απαίτηση μου για 12080 μετοχές – μερίδες, όσα η συμμετοχή μου από το οικογενειακό μου περίσσευμα.

Γι΄ αυτό το έγκλημα που έγινε εις βάρος εμάς των επενδυτών, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανένας από τους υπεύθυνους αλλά και οι εκκαθαριστικές εταιρείες που ανέλαβαν την εκκαθάριση όχι μόνο δεν ολοκλήρωσαν εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια που έχουν αναλάβει, αλλά η τελευταία (PQH) προσπαθεί να ξεπουλήσει όσα – όσα τα περιουσιακά μας συμφέροντα, με τις ευλογίες μάλιστα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ύστερα από τα παραπάνω, ως έχων άμεσα οικονομικό συμφέρον ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος – αρμόδιος για τα παρακάτω.

  1. Για πότε επιτέλους υπολογίζεται να συντελεσθεί η εκκαθάριση.
  2. Πόσα είναι τα έξοδα που έχουν καταλογισθεί μέχρι σήμερα στις εκκαθαρίστριες εταιρείες.
  3. Πόσοι (αριθμός) είναι οι δικαιούχοι – μεριδιούχοι και πόσο είναι το σύνολο των μερίδων.
  4. Πόσοι (αριθμός) είναι οι χρεώστες – οφειλέτες δανειολήπτες, και ποιο το συνολικό ποσό οφειλής μέχρι σήμερα.
  5. Ποια τα περιουσιακά στοιχεία – ακίνητα της τράπεζας και ποια τα υποθηκευμένα ακίνητα των δανειοληπτών.

Γιατί όλα αυτά; Για να υπολογίσουμε – αν είναι δυνατόν – αν θα περισσέψει κάτι και για μας ύστερα από όλη αυτή την περιπέτεια ή αν θα πρέπει να παραιτηθούμε από κάθε προσδοκία αποζημίωσης ….. που μάλλον αυτό επιδιώκεται από την PQH…… και την Τράπεζα Ελλάδος. ……

Διατελώ μετά τιμής

αλλά και με πολλή αγανάκτηση

Δημήτρης Μυλωνάς πολ. μηχ.

ADVERTORIALS