ΚΚΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη

ΚΚΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Β. Συγκ/τος Δωδ/σου ΚΚΕ

 

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη

Η ανακοίνωση της απόφασης ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους του νησιού της Κω με πέντε ξενοδοχεία των 1522 δωματίων και 4000 συνεδριακών θέσεων, να μην επαναλειτουργήσει για την σαιζόν 2021 ,αφήνοντας ξεκρέμαστους τους περίπου 700 εργαζόμενους και μια σειρά από μικροεπαγγελματίες που εξαρτούσαν την δραστηριότητα τους από την λειτουργία του , έρχεται να γκρεμίσει κάθε επιχείρημα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει δουλειά για όλους με δικαιώματα και ζωή «ζάχαρη»

Ο όμιλος που γιγαντώθηκε και στηρίχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια μεκρατικό χρήμα,φρόντισε να εφαρμόσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαχρονικά οι κυβερνήσεις δημιουργούσαν.

Οι εργαζόμενοι που με τον ιδρώτα τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την λειτουργία του, τώρα καλούνται αυτοί να πληρώσουν τη νύφη των τραπεζικών δανείων και την εξαγορά τους μένοντας άνεργοι ,χωρίς εισόδημα και ασφάλιση.

Τελικά η κραυγαλέα αυτή εξέλιξη αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο το ψέμα ότι δήθεν η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι για όλους ,ότι ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία που δεν απειλείται από κρίσεις κ.α.. Η εξωστρέφεια στην οικονομία που ευαγγελίζεται τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα πλην ΚΚΕ, μπορούν να διασφαλίζουν την κερδοφορία και την διάσωση ομίλων και μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων ,ακόμα και με την αλλαγή χεριών, δεν μπορούν όμως να εξασφαλίσουν μόνιμη δουλειά και εισόδημα στους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο Κυπριώτη για διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους.

Απαιτεί από την κυβέρνηση να καταβάλλει χωρίς άλλη καθυστέρηση την αποζημίωση ειδικού σκοπού Μαϊου -Ιουνίου. Να καταβληθεί έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους που παραμένουν άνεργοι. Να επιδοτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις με το επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι.

Να παγώσουν όλα τα δάνεια και οφειλές προς το δημόσιο και να μην διακοπεί από κανένα σπίτι το τηλέφωνο-νερό-ρεύμα.

Η Τ.Ε

16/7/21

ADVERTORIALS