Μετά τις αντιδράσεις -εντός κι εκτός Βουλής- για την αύξηση του προστίμου για μη τήρηση των μέτρων από τα 300 στα 500 ευρώ, ο πρωθυπουργός πήρε πίσω την απόφασή του, διατηρώντας το στα 300 ευρώ.
«Θα κρατήσω τα πρόστιμα στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα για να δούμε πώς θα ανταποκριθεί η αγορά, γιατί ο σκοπός δεν μπορεί να είναι κατασταλτικός αλλά συμμόρφωσης» είπε χαρακτηριστικά σε μια κίνηση καλής θέλησης, ωστόσο στη συνέχεια έκανε λόγο για δέκα ημέρες.
«Σε μια κίνηση να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε από τους πολίτες τη συμμόρφωση με γνώμονα την ευθύνη και όχι το φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τις επόμενες 10 μέρες».
in.gr
Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση απολογισμού και συζητήθηκαν οι προοπτικές συνέχισης της συνεργασίας. Ισχυρή η παρουσία της Δωδεκανήσου με οινοποιούς και οινολόγους από τα νησιά μας, συνοδευόμενοι από την ΑΝΔΩ.
Με μεγάλη συμμετοχή και θερμή ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, στο Μουσείο Νεοελληνική Τέχνης Δήμου Ρόδου, η παρουσίαση των Πολιτιστικών Masterplans για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Ρόδος, Κως και Λέρος.