ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ ΚΩ: Να διασφαλιστούν η υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ ΚΩ: Να διασφαλιστούν η υγεία και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ Η ΥΓΕΙΑ KAI TA ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε

 

Λόγω της πανδημίας η αναστολή λειτουργίας στις εποχιακές ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι τις 30 Απρίλη, φέρνει στα περισσότερα σπίτια του νησιού μας φόβο και ανασφάλεια για την υγεία μας, και για το τι θα γίνει με τις δουλειές μας.

Πότε με την κρίση τους, πότε με την ανάπτυξή τους, πότε με το σεισμό και πότε με επιδημίες πάντα οι εργαζόμενοι την πληρώνουν. Σήμερα με τον κορονοϊό, η κυβέρνηση κινείται στην πεπατημένη.. ψίχουλα και «ατομική ευθύνη». Μαζί με την μεγάλη εργοδοσία, καλούν τους εργαζόμενους να επιμεριστούν το βάρος από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, αφού δεν υπάρχει ακόμα κανένα ξεκάθαρο μέτρο προστασίας των εργαζομένων, ενώ έχουν φροντίσει την αναβολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις, μέχρι και την εξαφάνιση ελέγχων από το ΣΕΠΕ στους χώρους δουλειάς κτλ κτλ.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου συλλογικά, και σε επαφή με το Σωματείο να απαιτήσουμε μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας, για εμάς και τις οικογένειες μας και να αποτρέψουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ερχόμαστε σε επαφή με το Σωματείο μας τώρα !

Στα τηλ.22420-27936 κ 22420-22394

 

 

Για όλα αυτά η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα.

Απαιτούμε από τους εργοδότες και τη κυβέρνηση:

Για τα εργασιακά μας δικαιώματα:

1.Να απαγορευτούν οι απολύσεις και να διατηρηθεί η εργασιακή σχέση των εργαζομένων με τις επιχειρήσεις που, είτε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, είτε με ευθύνη των επιχειρηματιών, είτε έχουν μειώσει τη δραστηριότητά τους λόγο των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης και των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

  1. Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.
  2. Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το είδος της εργασιακής σχέσης, σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου που έκλεισαν ή θα κλείσουν. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
  3. Να παραταθεί το επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους μέχρι να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα. Να δοθεί επιπλέον έκτακτο βοήθημα για να στηριχτεί το οικογενειακό εισόδημα.
  4. Να διασφαλιστεί από τώρα για όλο το επόμενο έτος ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Να εξασφαλιστούν από την εργοδοσία και το κράτος τα ένσημα των εργαζομένων για όσο διαρκέσει η πανδημία.
  5. Να χορηγηθούν πρόσθετες άδειες επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση για όσους εργαζόμενους είναι φορείς του κορονοϊού ή νοσήσουν, ή έχουν στην οικογένεια μέλος που είναι φορέας ή έχει νοσήσει.

Για την υγεία και την ασφάλειά των εργαζομένων και του λαού:

  1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών, προκειμένου να στελεχωθεί το Νοσοκομείο του νησιού, το Κέντρο Υγείας , το ΕΚΑΒ.
  2. Να ξανανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013 και να στελεχωθούν άμεσα, με μόνιμο προσωπικό.
  3. Να ικανοποιηθούν όλες οι πρόσθετες ανάγκες νοσηλείας και κάθε ιατρικής πράξης με την επίταξη των υποδομών υγείας του ιδιωτικού τομέα.
  4. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, που θα παρέχονται δωρεάν στον πληθυσμό, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

5.Να εφαρμοστούν σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη των εργοδοτών (απολύμανση, αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, ρουχισμός) κυρίως σε όσους ακόμη εργάζονται (delivery, κουζίνες και καφέ take away, εργαζόμενοι καθαριότητας σε αυτά).

6.Να εξασφαλιστεί η θέρμανση για όλα τα σπίτια, για όσο καιρό χρειαστεί.

17/03/2020

ADVERTORIALS