Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το νέο έτος

Η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το νέο έτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κλίμα συγκίνησης με αφορμή την απώλεια του Σίμου Παρασκευά αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις του 2020, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου, η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το νέο έτος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των συμπράξεων και των συνεργασιών σε αυτές τις δύσκολες εποχές και διαβεβαίωσε ότι τα μέλη τόσο του Δ.Σ. όσο και της Δ.Ε. θα σταθούν αρωγοί στο πλευρό των φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα και την χώρα μας.

Στην λιτή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την κοπή της βασιλόπιτας, το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν η βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Ιατρίδη, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Α.Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Λειψών, κ. Φ. Μάγγος, οι πρόεδροι του Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Ζωγραφίδης και Αντ. Γιαννικουρής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μ. Μαρκόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ κ. Π. Τοκούζης, οι αντιπεριφερειάρχες και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Χ. Ευστρατίου και Γ. Θεμελάρος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τηλ. Καμπούρης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος κ. Ν. Φλάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Μιχάλης Καληωράκης, από το Λιμεναρχείο Ρόδου ο κ. Γιώργος Πρέντζας, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ κ. Αγ. Ξάνθης, πρόεδροι σωματείων – μελών του φορέα, μέλη και φίλοι του Επιμελητηρίου κ.ά. Επιστολή απέστειλαν ο Υφυπουργός κ. Μ. Κόνσολας και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ . Γ. Παππάς.

Οι παρευρισκόμενοι εξήραν τον σημαντικό ρόλο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και το έργο του προέδρου του κ. Γιάννη Πάππου για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, την περίοδο της οικονομικής ύφεσης και των μεγάλων δυσκολιών που πέρασε η χώρα.

Μετά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση του έτους 2020 κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου. Στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του εκλεκτού μέλους της Επιμελητηριακής Οικογένειας, Σίμου Παρασκευά.

Ο κ. Γιάννης Πάππου, μεταξύ άλλων, κατά την συνεδρίαση έθεσε εκ νέου το σημαντικό ζήτημα των δανειοληπτών της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, ώστε με νομοθετική ρύθμιση να ρυθμιστούν όλα τα δάνεια που έχουν λάβει οι επιχειρηματίες-μέλη με την ίδια τακτική και πολιτική που ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, οι οποίες δίνουν περιθώριο μέχρι και 20 έτη ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες του κάθε δανειολήπτη, τονίζοντας ότι οι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα ενταθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η πλέον συμφέρουσα λύση.

Από τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ, έγινε επίσης ενημέρωση στα μέλη για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν σχετικά με τη ΔΕΤΑΠ, η οποία με βάση τον νέο Επιμελητηριακό Νόμο έπρεπε να διακόψει την λειτουργία της και πλέον τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Παραλλήλως έγινε αναφορά στην πρόθεση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου να επαναλειτουργήσει το Χειροτεχνικό Κέντρο Ρόδου σε νέα βάση, όπως επίσης και τη συμμετοχή του στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κατά την συνεδρίαση, οι πρόεδροι των 4 τμημάτων του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Τμήματος, του Τμήματος Μεταποίησης, του Τμήματος Υπηρεσιών και του Τουριστικού, παρουσίασαν στο σώμα τις προτάσεις τους για δράσεις προκειμένου να εξετασθούν, να εγκριθούν και να ενταχθούν στον προγραμματισμό του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τυχερός της βραδιάς που βρήκε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο επιμελητηριακός σύμβουλος από την Κάλυμνο και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου κ. Νικόλαος Τσαγκάρης.

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε στον πρόεδρο κ. Γιάννη Πάππου, ο πρόεδρος κ. Πάγκαλης και τα μέλη του Τμήματος Μεταποίησης, οι οποίοι του δώρισαν -σημειολογικά- ένα μεγάλο σπαθί με αφορμή τα γεννέθλιά του!

Τέλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου απένειμαν τιμητική πλακέτα στον τέως -πλέον- Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας κ. Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, ως ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής βοήθειας που προσέφερε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου όλα αυτά τα χρόνια.

ADVERTORIALS