Εμπορικός Σύλλογος Κω: Αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις- Τι πρέπει να προσέξετε

Εμπορικός Σύλλογος Κω: Αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις- Τι πρέπει να προσέξετε

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2020 

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Κω «Ο ΕΡΜΗΣ» ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 15 του Ν.4177/2013,οι χειμερινές εκπτώσεις του έτους 2020 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι :

  1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
  2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Παράλληλα με τα πιο πάνω και σύμφωνα με το αρ.16 του Ν.4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά, την Κυριακή19η Ιανουαρίου, πρώτη Κυριακή των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων 2020 και το ωράριο λειτουργίας ορίζεται από τις 11:00 έως τις 18:00.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πασχάλης Βρακίδης     Δημήτριος Κώστογλου

ADVERTORIALS