Και όμως. Επί 20 χρόνια παρέμενε «αγνοούμενος» φάκελος πτώχευσης επιχείρησης στην Κω

Και όμως. Επί 20 χρόνια παρέμενε «αγνοούμενος» φάκελος πτώχευσης επιχείρησης στην Κω

Μπροστά σε ένα πραγματικό «κυκεώνα» βρέθηκε πρώην επιχειρηματίας η οποία χρειάστηκε να απευθυνθεί στο Συνήγορο του Πολίτη για να βρει τον …εξαφανισμένο επί 20 χρόνια φάκελο πτώχευσης της επιχείρησής της, στην Κω.

Αν και η πρώην επιχειρηματίας πίστευε πως είχε κλείσει τις εκκρεμότητές της με την Εφορία για την ατομική επιχείρηση που διατηρούσε για πέντε χρόνια, εντούτοις έκπληκτη διαπίστωσε πως ουδέποτε καταχωρήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. της Κω, η παύση εργασιών που έκανε λόγω πτώχευσης το Δεκέμβριο του 1998!

Μετά από πολλά χρόνια, διαμένοντας πλέον στο Κιάτο Κορινθίας η γυναίκα ανακάλυψε πως η εν λόγω επιχείρηση συνέχιζε να φαίνεται ενεργή. Προσπαθώντας να βρει άκρη, επικοινώνησε με τους αρμόδιους της ∆.Ο.Υ. Κω που της απάντησαν ότι «η πτώχευση δεν περάστηκε όταν έπρεπε και ότι το σύστηµα έχει πλέον κλειδώσει και δεν µπορεί να περαστεί τώρα».

Λύση δεν μπόρεσε να βρεθεί ούτε όταν η πρώην επιχειρηματίας ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο το 2017, επειδή επιθυµούσε να υπαχθεί στο Νόµο Κατσέλη. Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών ο δικηγόρος την ενηµέρωσε αφενός ότι αδυνατεί να διευθετήσει την υπόθεση, δεδοµένου και του µεγάλου αριθµού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (∆.Ο.Υ. Κω, ∆.Ο.Υ. Ρόδου, ∆.Ο.Υ. Βύρωνα-Καισαριανής, ΙΖ’ ∆.Ο.Υ. Αθηνών), αφετέρου ότι ο φάκελος της πτώχευσης αγνοείται.

Τότε η γυναίκα αναγκάστηκε να ζητήσει τη συνδροµή του Συνηγόρου του Πολίτη. Η Αρχή προκειµένου να διακριβώσει την τύχη του σχετικού φακέλου ήρθε επανειληµµένα σε επαφή µε όλες τις συναρµόδιες και εµπλεκόµενες υπηρεσίες.

Έτσι, μόλις πρόσφατα, σε συνεργασία µε τον Προϊστάµενο της ∆.Ο.Υ. Κω, αφού συγκεντρώθηκαν εκ νέου όλα τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, έγινε, µετά από είκοσι (20) χρόνια, η παύση των εργασιών της επιχείρησης από την αρµόδια ∆.Ο.Υ. αναδροµικά, µε ηµεροµηνία 24-12-1998.

Πηγή: www.dikastiko.gr 

Manolis Xatziantoniou desk