Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου: H Κυβέρνηση να επανορθώσει και να επαναφέρει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, το συντομότερο δυνατόν.

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου: H  Κυβέρνηση να επανορθώσει και να επαναφέρει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, το συντομότερο δυνατόν.

Την επείγουσα  ανάγκη να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου, επιμένει στην πάγια θέση της για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου, όπου ίσχυε το καθεστώς.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2018, η Ομοσπονδία αποφάσισε να επαναφέρει τη σταθερή της θέση για την υιοθέτηση μονίμων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλη τη νησιωτική χώρα και βεβαίως στη Δωδεκάνησο, που αποτελεί την κατεξοχήν απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή της Ελλάδος με πολλές ιδιαιτερότητες και ανάγκες λόγω της πολυδιάσπασης του νομού.

Αυτή η θέση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου ταυτίζεται με την κοινή ομολογία των συμπατριωτών μας, ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο αλλά βασικό στοιχείο για τη διατήρηση της βιωσιμότητας της οικονομίας των νησιωτών! Ήταν το μοναδικό μέτρο που εξισορροπούσε τις ιδιαιτερότητες των νησιών και τις ανισότητες με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για την εξάμηνη αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται μεταναστευτικές ροές, όσο και αν ακούγεται θετική, θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στον τουρισμό και στην ομαλή ζωή των νησιωτών.

Κάθε προσπάθεια διασύνδεσης της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ με το προσφυγικό είναι απαράδεκτη. Δεν νοείται να ταυτίζεται ένα κεκτημένο δικαίωμα των μονίμων κατοίκων των νησιωτικών περιοχών με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τέτοια «παζάρια» είναι έξω και πέρα από κάθε λογική!

Καλούμε την Κυβέρνηση να επανορθώσει και να επαναφέρει του μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ το συντομότερο δυνατό. Καλούμε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δεσμευτούν για την επιστροφή του νησιωτικού ΦΠΑ, σε περίπτωση που ο Ελληνικός λαός τους δώσει την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για το Δ.Σ.
Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τσούλλος
Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Πάγκαλης»