Η έναρξη περιόδου ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν αφορά την περιοχή μας.

Η έναρξη περιόδου ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν αφορά την περιοχή μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κω ενημερώνει ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην έναρξη περιόδου ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου έχουν ορισθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4446/2016, άρθρο 114 παρ. 1, και την απόφαση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου (ΦΕΚ 1166 τεύχος Β/4-4-2017).
Με την απόφαση αυτή, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, πραγματοποιούνται :
Από 1 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου εκάστου έτους (σε αντικατάσταση της εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου - mid season sales) και από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους (σε αντικατάσταση της εκπτωτικής περιόδου Νοεμβρίου - mid season sales).
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το χρονικό διάστημα 1 με 15 Νοεμβρίου 2017, δεν είναι εκπτωτική περίοδος και τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή θα είναι κλειστά.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή διότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πασχάλης Βρακίδης               Δημήτριος Κώστογλου

ADVERTORIALS