Τουρκία: Άνδρας διασώθηκε από τα συντρίμμια,11 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό

Τουρκία: Άνδρας διασώθηκε από τα συντρίμμια,11 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό

Ένας άνδρας διασώθηκε την Παρασκευή από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Χατάι, 11 ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας περισσότερους από 43.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

Την ώρα μάλιστα που ορισμένες ομάδες διάσωσης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, επιζώντες εξακολουθούσαν να βγαίνουν ζωντανοί από τα χαλάσματα των ισοπεδωμένων σπιτιών, αψηφώντας κάθε πιθανότητα.

Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν χτες ζωντανοί

Σημειώνεται πως δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια στην Τουρκία χθες, Πέμπτη. Ειδικότερα ένα 17χρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό χθες από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Καχραμανμαράς, 248 ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών, μετέδωσε το TRT Haber. 

Περίπου 10 ώρες αργότερα διασώθηκε η Νασλιχάν Κιλίτς και ενώ οι συγγενείς της είχαν χάσει τις ελπίδες τους. «Είχαμε ετοιμάσει τον τάφο της και είχαμε ζητήσει από τους διασώστες να σταματήσουν να σκάβουν καθώς φοβόμασταν ότι θα διαμελίζονταν τα πτώματα που βρίσκονταν κάτω από τα χαλάσματα. Λίγα λεπτά αργότερα, ακούστηκε η φωνή της μέσα από τα συντρίμμια του κτιρίου», δήλωσε ο κουνιάδος της στο CNN Turk. Ο σύζυγος της Κιλίτς και τα δύο παιδιά της εξακολουθούν να αγνοούνται.

Εκκληση ΟΗΕ

Την Τετάρτη ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση περισσότερων από 1 δισ. δολαρίων για την παροχή βοήθειας στην Τουρκία. Την Τρίτη είχε ζητήσει 400 εκατ. δολάρια για τη Συρία.

Για τις οικογένειες που αναμένουν να απεγκλωβιστούν οι συγγενείς τους, η οργή αυξάνεται για της κακής ποιότητας κατασκευές και την ανεξέλεγκτη δόμηση που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν χιλιάδες σπίτια και άλλα κτίρια.

«Έχω δύο παιδιά. Κανένα άλλο. Είναι και τα δύο κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε η Σεβίλ Καρααμπντόγλου καθώς μπουλντόζες γκρέμιζαν ό,τι είχε απομείνει από ένα πολυώροφο κτίριο διαμερισμάτων στην Αντάκια, όπου ζούσαν οι δύο κόρες της. 

Περίπου 650 άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση αυτού του κτιρίου. «Νοικιάσαμε αυτό το κτίριο επειδή ήταν πολυτελές, ασφαλές. Πώς να γνωρίζω ότι ο εργολάβος το έχτισε έτσι;», διερωτήθηκε η Καρααμπντόγλου.

Περίπου 200 χιλιόμετρα πιο μακριά, 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ένα μικρό νεκροταφείο στην πόλη Παζαρτσίκ για την ταφή μιας τετραμελούς οικογένεια που σκοτώθηκε στο ίδιο κτίριο.

Πηγή: Reuters

ADVERTORIALS