Ιράν: Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία του Σουλεϊμανί - 35 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες

Ιράν: Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία του Σουλεϊμανί - 35 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες

Χάος λίγο πριν από την ταφή του Κασέμ Σουλεϊμανί, του Ιρανού υποστράτηγου που δολοφονήθηκε από αμερικανική επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, με βάση πληροφορίες της ιρανικής τηλεόρασης, επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν εκατοντάδες άτομα που είχαν βρεθεί στην πόλη Κερμάν για το τελευταίο αντίο στον Σουλεϊμανί. Σύμφωνα με πληροφορίες, 35 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 48 έχουν τραυματιστεί, με βίντεο από τις στιγμές πανικού να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Το πώς ακριβώς επικράτησε χάος στην πόλη Κερμάν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο με τόσες χιλιάδες κόσμου να στριμώχνονται και να σπρώχνονται σε τόσο μικρό χώρο, ιδιαίτερα γύρω από το λεωφορείο που μεταφέρει τη σορό του Κασέμ Σουλεϊμανί, το κακό δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί. Σύμφωνα με το Press TV, μετά την τραγωδία αποφασίστηκε να αναβληθεί η τελετή της ταφής λόγω της παρουσίας του μεγάλου πλήθους. Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Isna επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής που ρυθμίζει το τελετουργικό, Μεχντί Σανταφί.

ADVERTORIALS