Εκλογές στη Βρετανία - Θρίαμβος για Μπόρις Τζόνσον: Ισχυρή εντολή να ολοκληρώσουμε το Brexit

Εκλογές στη Βρετανία - Θρίαμβος για Μπόρις Τζόνσον: Ισχυρή εντολή να ολοκληρώσουμε το Brexit

Tα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών στη Βρετανία δικαιώνουν τις προβλέψεις για μεγάλη νίκη του Μπόρις Τζόνσον και χαστούκι για τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν με την κυβέρνηση των Συντηρητικών να εξασφαλίζει νέα, ισχυρή όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εντολή.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα οι Τόρηδες του Τζόνσον εξασφαλίζουν πλειοψηφία 62 εδρών (334) , ενώ οι Εργατικοί 198, 38 λιγότερες σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Ο Τζόνσον οδεύει στην εξασφάλιση της μεγαλύτερης πλειοψηφίας από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987, καθώς κατέρρευσαν οι Εργατικοί. Οι εκλογολόγοι προβλέπουν ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 257 έδρες έναντι μόλις 201 της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε αυτό το στάδιο πράγματι φαίνεται ότι (…) η κυβέρνηση των Συντηρητικών έλαβε ισχυρή νέα εντολή, να ολοκληρώσει το Brexit κι όχι μόνο να ολοκληρώσει το Brexit, αλλά να ενώσει αυτή τη χώρα και να την οδηγήσει μπροστά», είπε ο Τζόνσον, αφού ενημερώθηκε πως κέρδισε -όπως αναμενόταν από τους περισσότερους- τη βουλευτική έδρα που διεκδικούσε στο Οξμπριτζ.

«Εντολή να αλλάξουμε τη χώρα προς το καλύτερο», λέει ο Τζόνσον

«Νομίζω ότι αυτές θα αποδειχθούν ιστορικές εκλογές, που μας δίνουν τώρα, σε αυτή τη νέα κυβέρνηση, την ευκαιρία να σεβαστούμε τη δημοκρατική βούληση του βρετανικού λαού, να αλλάξουμε αυτή τη χώρα προς το καλύτερο και να αφήσουμε ελεύθερες τις δυνατότητες ολόκληρου του λαού αυτής της χώρας», λέει ο Μπόρις Τζόνσον.

«Αυτό θα κάνουμε τώρα, κι αν είμαστε αρκετά τυχεροί και κερδίσουμε την εξουσία τότε η δουλειά μας θα αρχίσει σήμερα», πρόσθεσε ο ηγέτης των συντηρητικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το exit poll που έγινε για το BBC, το ITV και το Sky News, το κόμμα του πρωθυπουργού, συγκεντρώνει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς φέρεται να κερδίζει την εκλογική μάχη με 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων -δηλαδή οι Τόρις έλαβαν 50 περισσότερες έδρες από τις εκλογές του 2017.

Βρετανικές εκλογές: Μεγάλη νίκη του Τζόνσον «βλέπει» ο Τραμπ


Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι φαίνεται πως σημειώθηκε «μεγάλη νίκη» του πρωθυπουργού της Βρετανίας στις βουλευτικές εκλογές. «Φαίνεται πως έχουμε μεγάλη νίκη για τον Μπόρις στο ΗΒ!», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/ekloges-bretania-thriambos-tzonson-foyl-gia-brexit

 
 
ADVERTORIALS