H google γιορτάζει τη μέρα του παππού και της γιαγιάς με ένα τρυφερό doodle

H google γιορτάζει τη μέρα του παππού και της γιαγιάς με ένα τρυφερό doodle
 
 
 
Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας σήμερα και η google τιμά, παππούδες και γιαγιάδες με ένα doodle αφιερωμένο σε αυτούς.
Το σημερινό doodle της google για την ημέρα Ηλικιωμένων
 
 Η Παγκόσμια ημέρα την Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια για την Τρίτη Ηλικία», γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου απο το 1990. Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να θίξει τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατ. άνθρωποι άνω των 60 ετών. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 1,2 δισεκατομμύρια. Μάλιστα, υπολογίζεται επίσης πως το 2050 θα ξεπεράσει και τα 2 δισ..

Όσον αφορά την Ελλάδα, τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σημειώνουν ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Σύμφωνα με μελέτες, ο μέσος χρόνος σε λεπτά που διαθέτουν οι ηλικιωμένοι για να φροντίσουν εκείνους τους συγγενείς τους οι οποίοι χρειάζονται ανάγκη κυμαίνεται από 201 λεπτά στις ηλικίες 65-74 ετών έως 318 λεπτά στις ηλικίες 75 ετών και άνω. Στον αντίποδα, οι νεώτεροι άνθρωποι εμφανίζονται να αφιερώνουν μόλις 50 λεπτά για την φροντίδα εκείνων που τους έχουν ανάγκη, δίχως ωστόσο να μπορούν να διαθέσουν περισσότερο χρόνο. 

Καθώς στις δυτικές κοινωνίες όλο και περισσότεροι  ηλικιωμένοι περνούν το μεγάλο διάστημα της τρίτης ηλικίας μόνοι, ή σε δομές και οίκους ευγηρίας, η ημέρα αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι ο χρόνος μαζί τους δεν είναι ποτέ μια σπάταλη, ποτέ χαμένος. 

 
 
 
 
 
ADVERTORIALS