ΗΠΑ: 2ος θάνατος που συνδέεται με ηλεκτρονικό τσιγάρο και έλαιο κάνναβης

ΗΠΑ: 2ος θάνατος που συνδέεται με ηλεκτρονικό τσιγάρο και έλαιο κάνναβης

Ο δεύτερος κατά σειρά θάνατος από σοβαρή πνευμονική νόσο που φαίνεται να συνδέεται με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, καταγράφηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Όρεγκον.

Όπως αναφέρει το BBC ο ατμιστής ασθένησε αφού δοκίμασε να ατμίσει χρησιμοποιώντας στο ηλεκτρονικό του τσιγάρο απαγορευμένο έλαιο κάνναβης.

Πολλά από τα κρούσματα ατμιστών που ασθενούν και που έχουν καταγραφεί από το τέλος του Ιουνίου αφορούν την χρήση της απαγορευμένης ουσίας, THC, στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Πρόκειται για το κύριο ενεργό συστατικό της κάνναβης, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας του Ορεγκον δήλωσε σε κάθε περίπτωση ότι δεν είναι σαφές εάν η ασθένεια που προσέβαλε τον δεύτερο θύμα προκλήθηκε από επιμόλυνση, συστατικά του υγρού ή από την ίδια την συσκευή του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ειδικοί διερευνούν περαιτέρω τα κρούσματα θανάτων ατμιστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν καταφέρει να συσχετίσουν τις την πνευμονική νόσο που χτυπά ατμιστές με έλαιο που προέρχεται από την βιταμίνη Ε και που εξακριβώθηκε πως υπάρχει σε προϊόντα κάνναβης που χρησιμοποιούσαν τα θύματα.

.skai.gr

ADVERTORIALS