Μυστήριο με την έκρηξη στα κατεχόμενα: Ήταν ρωσικό UAV ή ρωσικός πύραυλος;

Μυστήριο με την έκρηξη στα κατεχόμενα: Ήταν ρωσικό UAV ή ρωσικός πύραυλος;

Οι τουρκοκυπριακές αρχές ακόμα δεν έχουν καταλήξει τι προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη στη 1 τα ξημερώματα στο όρος Πενταδάχτυλος - Για ρωσικό πύραυλο κάνει τώρα λόγο ο λεγόμενος υπ. Εξωτερικών ενώ η Χουριέτ μιλά για UAV ρωσικής προέλευσης

Περισσότερες από δέκα ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν περιοχές στα κατεχόμενα αλλά και στην ελεύθερη Κύπρο και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι αντικείμενο ήταν αυτό που τις προκάλεσε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι υποστήριξε ότι το αντικείμενο που κατέπεσε στη θέση Βουνό στο όρος Πενταδάχτυλο ήταν ρωσικής κατασκευής πύραυλος.
«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του» έγραψε ο Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Νωρίτερα ο ίδιος είχε υποστηρίξει με βάση τα πρώτα ευρήματα ότι «την έκρηξη προκάλεσε είτε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, είτε πύραυλος».

Από την πλευρά της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ εκτιμά ότι πρόκειται για πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV ρωσικής προέλευσης.

Στην περιοχή της πτώσης βρέθηκε ο Τουρκοκυπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το αντικείμενο να είναι ρωσικής προέλευσης.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ρωσικά γράμματα σε τμήματα του αντικειμένου που κατέπεσε.

syntrim3
syntrim1
syntrim2
syntrim7
syntrim6
syntrim5
syntrim4


Η Λευκωσία από την πλευρά της αναζητεί πληροφορίες από τρίτες χώρες καθώς δεν υφίσταται κανένας επίσημος δίαυλος ενημέρωσης δεν υφίσταται μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ψευδοκράτους ενώ οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας συλλέγουν πληροφορίες και από πολίτες

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ασφαλείς πληροφορίες για την έκρηξη στον Πενταδάκτυλο» τόνισε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. «Είναι μόνο αυτά που μεταδίδονται στα κατεχόμενα. Θα πρέπει να περιμένουμε. Γίνονται επαφές. Είναι μια υπενθύμιση πόσο έθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό», σημείωσε.
protothema.gr
ADVERTORIALS