«Το Παρίσι θρηνεί για την αγαπημένη του κυρία» - Μονοπωλεί τα ξένα μέσα η πυρκαγιά στην «Παναγία των Παρισίων»

«Το Παρίσι θρηνεί για την αγαπημένη του κυρία» - Μονοπωλεί τα ξένα μέσα η πυρκαγιά στην «Παναγία των Παρισίων»

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της τεράστιας καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά στον παγκοσμίου φήμης ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Το CNN γράφει ότι ο ναός που χτίστηκε πριν από 850 χρόνια και το οποίο επισκέπτονταν 13 εκατομμύρια άνθρωποι ετησίως τυλίχθηκε στις φλόγες.

 Κάνει επίσης αναφορά στη δέσμευση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του ναού.

Η βρετανική Guardian γράφει στο κεντρικό της θέμα στην εφημερίδα «Η κόλαση καταστρέφει την Παναγία των Παρισίων».

Η Daily Telegraph έχει τίτλο «Το Παρίσι θρηνεί για την αγαπημένη του Κυρία».

Οι βρετανικοί Times γράφουν «Μάχη για να σωθεί η Παναγία των Παρισίων» ενώ η ιστοσελίδα BBC έχει και αυτή ως κεντρικό θέμα τη δέσμευση Μακρόν για την αποκατάσταση του περίφημου ναού.

Η γαλλική Liberation παραφράζοντας την ονομασία του ναού «Notre Dame» έχει για τίτλο «Notre Drame» που σημαίνει «Το δράμα μας» και η γαλλική «Le Parisien» γράφει στην πρώτη της σελίδα «Η δική μας κυρία των δακρύων».

Given the situation in Paris tonight’s will include some French front pages, starting with LIBÉRATION: Notre Drame

 
123 people are talking about this
 
 

H ιταλική Corriere della sera φιλοξενεί στην πρώτη της σελίδα μια φωτογραφία της «Παναγίας των Παρισίων» και σημειώνει: «Υπό έλεγχο οι φλόγες, οι εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε, διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς».

ADVERTORIALS