Συνέλαβαν πιλότο που πήγε να απογειώσει αεροσκάφος με 300 επιβάτες ενώ ήταν... τύφλα

Συνέλαβαν πιλότο που πήγε να απογειώσει αεροσκάφος με 300 επιβάτες ενώ ήταν... τύφλα

Ευτυχώς το πλήρωμα της British Airways αντέδρασε με επαγγελματισμό και ειδοποίησε την αστυνομία
Αντιμέτωπος με σοβαρές ποινικές κυρώσεις βρίσκεται ένας πιλότος της British Airways ο οποίος κατηγορείται ότι ήθελε να απογειώσει ένα τζετ γεμάτο με επιβάτες ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ τέσσερις φορές πάνω από το νόμιμο όριο!

Ο 49χρονος Julian Monaghan βγήκε... σηκωτός από το cockpit του αεροσκάφους από ένοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από το ανήσυχα μέλη του πληρώματος που φοβήθηκαν για τη ζωή τους και τη ζωή των επιβατών.

Στην πτήση της BA, που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Γκάτγουικ με προορισμό τον Μαυρίκιο και θα διαρκούσε 12 ώρες, επέβαιναν περίπου 300 άτομα εκτός του πληρώματος. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον ανεύθυνο πιλότο να το... τσούξει λίγο πριν την απογείωση και να μπει στο πιλοτήριο του Boeing 777 σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ευτυχώς το πλήρωμα αντέδρασε με επαγγελματισμό και έτσι αποφεύχθηκε μια πιθανή τραγωδία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Γενάρη, ωστόσο μόλις τώρα έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της υπόθεσης και η τύχη του πιλότου, εις βάρος του οποίου τελικά ασκήθηκε δίωξη.

Η δίκη του Monaghan έχει οριστεί για τον Ιούνιο. Μέχρι τότε ο πιλότος παραμένει εκτός δράσης αφού, όπως είναι φυσικό, απολύθηκε αμέσως μετά τη σύλληψή του από την BA.
 protothema.gr

ADVERTORIALS